Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil negatieve spiraal ombuigen


De Apeldoorners hebben een voorsprong van drie punten op de formatie van trainer René Hake, dus is het van buitengewoon belang voor de Emmenaren om het gat te dichten. Gebeurt dat niet, gaat het verschil reeds zes punten bedragen en wordt het perspectief alsmaar somberder.
De selectie van AGOVV heeft evenals die van FC Emmen in de voorbereiding een fikse gedaantewisseling ondergaan. Vaste krachten als Rene Bot, Jaime Bruinier, Samir El Gaaouri, Paul Mulders, Stefan Postma, Stanley Tailor en Randy Rustenberg behoorden o.a tot de vertrekkers. Laatstgenoemde zou zoals bekend naar FC Emmen gaan, maar vertilde zich aan de contract besprekingen waarop het feest niet door ging. Maar AGOVV haalde uiteraard ook veel nieuwelingen binnen. De bekendste naam is zonder twijfel Ellery Cairo die aan zijn negentiende seizoen in het betaalde voetbal bezig is en clubs als Feyenoord, Heracles, Hertha BSC, SC Freiburg en Coventry City op zijn staat van dienst heeft. Ook veel jong en betrekkelijk onbekend spul zoals Tim Receveur (NAC), Jerry van Ewijk (Vitesse), Martijn Thomassen (PSV) en Dennis Krohne (Harkemase Boys) togen naar Berg en Bos. Alandson Da Silva en Thomas De Corte kwamen over uit België terwijl Junior Livramento uit de stal van Willem II werd geplukt. Nieuw is ook trainer Hans van Arum die afgezien van een paar wedstrijden als interim bij Vitesse aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer is begonnen.
Van Arum begon dus evenals collega René Hake uiterst stroef maar de 2-1 thuiszege op Willem ll was natuurlijk een goede prestatie. Dat het lek nog niet definitief boven was, bleek een week later toen AGOVV in Veendam tamelijk kansloos met 4-0 ten onder ging.


FC Emmen moet zo langzamerhand het bewijs leveren dat er meer in de ploeg steekt dan zoals de stand momenteel aangeeft. Na acht competitieduels, een bekerwedstrijd en twaalf oefenwedstrijden in de voorbereiding en tussen de competitieduels door, is de houdbaarheid van het overigens terechte excuus van de gebrekkige voorbereiding inmiddels zo ongeveer verstreken. In de uitwedstrijd tegen Cambuur was er verbetering speurbaar middels een grote inzet hoewel het probleem van het creëren van kansen nog een bron van zorgen blijft. Trainer Hake ziet echter progressie: ,,Tegen Cambuur was dat al zichtbaar en hoewel de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen niet echt goed was, heb ik toch goede dingen gezien. Ik heb echt het gevoel dat we in een stijgende lijn zitten. En dat moet ook. Op zich is de wedstrijd tegen AGOVV maar één van de 34 wedstrijden, maar op dit moment is het toch redelijk cruciaal voor ons. We moeten proberen aansluiting te krijgen en dan kun je de blik verder naar boven richten. Voor AGOVV geldt het eigenlijk ook, dat zit zo’n beetje in dezelfde schuit en wil ook per sé winnen. Een ploeg met in Michiel Hemmen een prima spits en in balbezit blijft Ellery Cairo natuurlijk ook een waardevolle speler.” 

Tegen AGOVV komt de ploeg voor het eerst dit seizoen weer met kunstgras in aanraking. Dat ging FC Emmen in het vorige seizoen overigens niet slecht af. Het speelde toen vijf duels op nepgras, verloor daarvan geen enkele en pakte daaruit liefst elf punten. Zoiets is absoluut voor herhaling vatbaar!