Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil in Sittard lijn doortrekken


Vrijdagavond gaat FC Emmen proberen de koppositie in de tweede periode te verdedigen of zelfs te verstevigen. Dat gaat dan gebeuren in het Limburgse Sittard waar Fortuna de eerstvolgende tegenstander is. Beide clubs kwamen deze week in actie voor de beker en werden uitgeschakeld. FC Emmen ging met forse cijfers ten onder bij Heracles Almelo terwijl Fortuna Sittard zich pas na verlenging gewonnen gaf tegen NAC Breda.

Wat de verloren bekerwedstrijd tegen Heracles voor de moraal doet moet worden afgewacht. FC Emmen speelde een uur lang goed mee hoewel het steeds op achterstand stond. In verdedigend opzicht was het echter een tikkeltje naïef wat FC Emmen liet zien waarvan Heracles regelmatig profiteerde. Fortuna Sittard verloor van NAC Breda pas na verlenging. De Limburgers stonden bij rust met 2-0 achter maar kwamen na rust op gelijke hoogte met name door toedoen van de 19-jarige Jordi Bauer, een handige vleugelspits die de defensie van NAC herhaaldelijk in verwarring bracht. Fortuna kreeg na afloop een staande ovaties van het niet verwende thuispubliek en hoopt de positieve indruk ook tegen FC Emmen voort te kunnen zetten.

Wat de uitslagen in de competitie betreft gaat FC Emmen in ieder geval na de 3-0 winst op Jong FC Twente boordevol zelfvertrouwen naar Zuid Limburg. Het heeft al drie competitieduels op rij gewonnen waarover trainer Joop Gall uiteraard zeer te spreken is. ,,De ploeg wordt met de week beter”, jubelde hij na afloop van de wedstrijd tegen Jong FC Twente. ,,Voor Jupiler League begrippen was het hoogstaand voetbal met een paar mooie goals. Er zit momenteel zoveel vertrouwen in de ploeg. Neem aanvoerder Sander Rozema die in de tweede helft een schitterende dropkick vanaf dertig meter lanceerde. Daar kan ik van genieten hoewel de keeper in dit geval de bal nog wel stopte. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen, 5 of 6-0 was ook mogelijk geweest.’’

Er zijn tijden geweest dat FC Emmen in Sittard altijd goed voor de dag kwam. In de eerste elf wedstrijden in Sittard verloor FC Emmen daar nooit. De laatste drie seizoenen is daarin echter een kentering gekomen want de Emmenaren verloren drie keer op rij. Het huidige Fortuna Sittard lijkt echter de minst sterke ploeg sinds jaren. Het staat als negentiende geklasseerd, net boven streekgenoot MVV Maastricht. Ondanks de aanwezigheid van de voormalige doelpuntenmachine Donny de Groot heeft Fortuna slechts zes maal gescoord in elf wedstrijden. Toch heeft het kwaliteit in huis gelet op het sterke optreden in het bekertoernooi. Opmerkelijk is dat Fortuna alle zeven punten buitenshuis heeft behaald. In eigen stadion gingen alle vijf duels verloren zonder te scoren.


Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.
De schorsing van Elson Almeida is voorbij maar hij is momenteel geblesseerd. Dat laatste geldt ook voor Marcel Seip en Frank Olijve.