Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil goede serie in Maastricht voort zetten


FC Emmen staat momenteel achtste op de ranglijst en MVV neemt een bescheiden vijftiende stek in. Er lijkt sprake van een behoorlijk verschil maar dat beeld vertekent toch behoorlijk. Immers MVV is dit seizoen door de KNVB met een aftrek van acht punten bestraft en zouden die gewoon worden meegeteld is het verschil slechts een puntje in het voordeel van FC Emmen. ,,De huidige stand camoufleert de kwaliteiten van MVV natuurlijk”, weet FC Emmen-trainer René Hake. ,,Van enige onderschatting van onze kant mag dan ook absoluut geen sprake zijn. Van de laatste zes wedstrijden heeft MVV bijvoorbeeld alleen van FC Zwolle verloren. Verder werd er thuis o.a. gewonnen van Sparta (3-1) en Go Ahead Eagles (4-3). Dat zegt genoeg.”
Aan de andere kant heeft FC Emmen de laatste tijd behoorlijk aan het zelfvertrouwen gewerkt. ,,We zitten goed in ons vel”, geeft René Hake dan ook aan. ,,We hebben een goede reeks staan, de stemming is positief en dat geldt ook voor het voetbal. Die lijn proberen we natuurlijk vast te houden. Afgelopen dinsdag hebben we in Beilen een oefenduel tegen de derdeklasser Beilen gespeeld en dat zag er ook goed uit. Natuurlijk speel je tegen een amateurclub maar de manier waarop de spelers die wedstrijd ingingen was gewoon goed.”
FC Emmen zal maandagavond in ieder geval niet over middenvelder Johnny de Vries beschikken want hij is voor een wedstrijd geschorst. Verder is Angelo Zimmerman een twijfelgeval. Hij kreeg tegen Sparta een trap tegen zijn enkel en heeft deze week nog niet met de groep meegetraind. Wel beschikbaar is de van BV Veendam overgekomen Qays Shayesteh die tegen Beilen al liet zien kwalitatief iets in zijn mars te hebben. ,,Het is ook duidelijk een jongen die niet voor de breedte is gehaald”, zegt Hake. 
Wat de geschiedenis betreft lijken MVV en FC Emmen aan elkaar gewaagd. In Maastricht was FC Emmen zelfs nog iets in het voordeel want van de veertien onderlinge ontmoetingen in stadion de Geusselt wonnen de Emmenaren er vijf tegen vier verliesbeurten. Vijf keer stond er na negentig minuten spelen een gelijke stand op het scorebord. 
MVV-FC Emmen begint om 20.45 uur.