Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil goede gevoel meenemen


De 6-0 winst van afgelopen vrijdag tegen AGOVV  Apeldoorn was volgens FC Emmen-trainer René Hake toch een bevestiging van waar de ploeg al langer mee bezig is. En dat is de wedstrijd zelf naar de hand te zetten. ,,Wij zullen gewoon weer van onze eigen manier van spelen moeten uitgaan, maar daarbij natuurlijk wel bepaalde elementen van de tegenstander meenemen. Het is onze taak om te zorgen dat RBC niet onze sterkste punten kent en wij zelf van de zwakke punten van de tegenstander gebruik te maken. RBC Roosendaal is wel een ploeg die aan een mindere goede serie bezig is, maar voetballend wel mogelijkheden heeft.”
In de selectie van FC Emmen komen Guus de Vries en Sander Fischer weer terug van een schorsing en gaat het met de geblesseerden Jeffrey de Visscher en Michel Poldervaart de goede kant op. Ook Erik van der Ven deed vanmorgen op de training met de groep mee. Een elftal is vaak altijd zo sterk als de bank is, wordt er vaak gezegd Dan zijn wij toch een sterke ploeg, reageerde René Hake met een glimlach. ,,Natuurlijk is het zo dat wij als collectief sterk voor de dag komen, want door de enorme onderlinge concurrentie moet er door iedereen hard gewerkt worden. De spelers moeten wel de mogelijkheden uit zich zelf halen. Zij worden in deze situatie gedwongen om een hoog niveau te halen. Wij willen in Roosendaal weer een goed resultaat neerzetten, maar daarbij is het wel belangrijk dat de groep het goede gevoel van vrijdag en de mooie doelpunten mee neemt naar Roosendaal.’’
RBC, dat afgelopen vrijdag vrij kansloos met 4-0 van FC Den Bosch verloor, heeft tijdens de winterstop de selectie proberen te versterken. Zo kwam Junior Livramento uit de beloften van Willem ll, Vlatko Lazic van FC Dordrecht en ook werd Moreno Freire aangetrokken. Daar tegenover stond echter het vertrek van routinier Marcel van der Sloot naar FC Dordrecht. In een eerdere fase stapte ex-Emmenaar Niek Ripson op die naar FC Lienden vertrok. Verrassend is het debuut van de pas zeventienjarige centrale verdediger Ruben Hollemans die na de winterstop aan de selectie werd toegevoegd en al enkele wedstrijden achter de rug heeft. Voor vrijdagavond kan trainer Dean Gorré weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Livramento.
De wedstrijd staat onder Belgische leiding. Gert Deckers is de scheidsrechter die eerder dit seizoen MVV-Go Ahead Eagles floot.


 

Erik van der Ven werkt hard aan zijn terugkeer. Ruud ter Heide en Richard Stolte kijken op de achtergrond toe.

 

Wie krijgt het goede shirt