Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil afstand tot AGOVV vergroten


Het plotselinge vertrek van Ruud ter Heide en tweede doelman Harmen Kuperus is op het moment van schrijven nog niet gecompenseerd maar dat  kan elke dag natuurlijk gebeuren. Er zijn contacten en in één geval, doelman Melvin Koetsier van HSC ’21, heeft dat ook tot overstemming geleid maar de overschrijving ging minder soepel dan was gehoopt. Dat zelfde overkwam AGOVV afgelopen vrijdag toen het verdediger Stanley Tailor nog niet kon opstellen omdat de overschrijving van Omonia Aradippou uit Cyprus naar AGOVV problemen opleverde. Tailor, die ooit een wedstrijd voor FC Emmen speelde, is nu wel vrijgegeven en zal in Emmen zijn heroptreden voor de Apeldoorners waarvoor hij enkele seizoenen heeft gespeeld vieren. FC Emmen heeft de hoop om Koetsier binnen te halen nog niet opgegeven maar de KNVB houdt tot nu toe de poot stijf.
Zowel FC Emmen als AGOVV Apeldoorn boekten afgelopen vrijdag een 1-1 gelijkspel. De Apeldoorners deden dat in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC en dat was pas het tweede punt in de laatste tien wedstrijden. AGOVV had met de Turkse/Nederlander Hayri Pinarci een nieuwkomer in de ploeg afkomstig uit de beloften van Vitesse. Hij maakte een gedenkwaardig debuut door met een pegel vanaf een meter of dertig de enige treffer voor zijn nieuwe club te scoren. Wat FC Emmen overkwam in Oss, namelijk een snelle tegentreffer, overkwam ook AGOVV want zeven minuten later stond het 1-1. AGOVV moest afgelopen maandag ook nog aan de bak voor de inhaalwedstrijd tegen Helmond Sport die met 1-0 ging verloren.
FC Emmen mist vrijdagavond in ieder geval Elson do Rosario Almeida die van het gips is verlost en vorderingen maakt en Michel Poldervaart die last van zijn hamstrings heeft. Ook Eldridge Rojer zal niet optreden, het blijkt dat hij vooral conditioneel een grote achterstand heeft. Jeffrey de Visscher heeft zijn schorsing achter de rug en is dus weer inzetbaar. Bij AGOVV zijn Just Berends en Thomas De Corte geschorst. AGOVV hoopt op korte termijn versterking uit Slowakije te krijgen. Het heeft vandaag (donderdag) een samenwerkingsovereenkomst met AS Trencin, de club van Tscheu la Ling afgesloten.
FC Emmen trainer René Hake gaat er vanuit de huidige problemen bij de club geen grote weerslag op zijn spelers hebben. ,,Als speler heb je weinig invloed op de zaken die nu spelen. We proberen het op het speelveld zo goed mogelijk te doen en laat dat onze motivatie zijn.”