Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht pittige klus tegen Jong PSV


FC Emmen kan maandagavond vooral een goede slag slaan in de strijd om het kampioenschap van de derde periode. Winnen de Emmenaren in Eindhoven van Jong PSV staan ze drie punten los van Jong Ajax en vier op FC Volendam, De Graafschap en FC Dordrecht.  Met daarna nog twee duels te gaan biedt dat uiteraard perspectief. FC Emmen gaat wat de algehele stand betreft als nummer vijf naar Eindhoven maar mede afhankelijk van het resultaat van Fortuna-MVV die eveneens maandagavond wordt gespeeld, kunnen er verschuivingen in de kopgroep plaatsvinden.


De ontmoeting op het trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven is voor FC Emmen zeker geen gemakkelijke opgave want de beloften van de koploper in de eredivisie doen het met de huidige zesde plaats heel behoorlijk. Vooral na de winterstop gaat het prima met de selectie van trainer Dennis Haar met ondermeer vier gewonnen duels. Het verschil met FC Emmen bedraagt dan ook slechts twee punten. De Emmenaren, die in eigen huis met 3-1 van de jonge PSV’ers wonnen, hebben dit seizoen overigens slechte ervaringen met spelen in Eindhoven en directe omgeving. FC Emmen verloor in deze competitie tot nu toe slechts drie duels. Eentje daarvan was de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (1-2) en een tweede verliesbeurt was in het nabijgelegen Helmond waar met 3-1 van Helmond Sport werd verloren.

De laatste nederlaag van FC Emmen was tegen FC Eindhoven op de eerste speeldag na de winterstop maar vanaf dat moment startte FC Emmen met een opzienbarende reeks van vijf overwinningen en een gelijkspel. De vaart zit er dus goed in en ook landelijk maakt FC Emmen inmiddels indruk. Wel moet de equipe van trainer Dick Lukkien natuurlijk elke wedstrijd    bewijzen niet voor niets zo hoog te staan. En dat zal tegen Jong PSV zeker niet gemakkelijk zijn. FC Emmen heeft in Eindhoven doorgaans veel problemen met Jong PSV gehad getuige de drie nederlagen, een gelijkspel en slechts één overwinning in de tot nu toe in Eindhoven gespeelde onderlinge duels. Die ene zege was op 6 februari 2015 toen het 0-2 werd door goals van Roland Bergkamp en Leandro Resida. In de overige vier duels kwam FC Emmen niet tot scoren.

Met Sam Lammers en Albert Gudmundsson heeft Jong PSV veel scorend vermogen maar dit tweetal speelt niet regelmatig in de beloften omdat ze vaak worden opgeroepen voor de hoofdmacht. Dat geldt inmiddels ook voor het 19-jarige talent Donyel Malen die vlak voor de winterstop furore maakte door in zes wedstrijden acht keer te scoren. Er is ook een vaste groep spelers met o.a. Bram van Vlerken, Jurich Carolina, Dante Rigo en Armando Obispo. In het doel wisselen Yanick van Osch en Eloy Room elkaar af. Laatstgenoemde lijkt tegen FC Emmen aan de beurt. FC Emmen treedt in dezelfde samenstelling aan zoals de afgelopen week.