Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht pittige klus in Oeteldonk


In Den Bosch is het binnenkort groot feest. De in Oeteldonk omgedoopte Brabantse hoofdstad staat in het teken van carnaval en dat is iets waar elke Oeteldonker zich op verheugd. Met het voetballen is dat op dit moment nog niet het geval want de huidige twaalfde plaats van FC Den Bosch is niet wat de clubleiding en supporters zich van het seizoen hadden voorgesteld. Vandaar dat de afgelopen week de Kaiser is onttroond en is opgevolgd door René van Eck die wat haardos betreft de absolute tegenpool van FC Emmen trainer Joop Gall is. Zijn eerste succes heeft Van Eck inmiddels gevierd want de eerste wedstrijd onder zijn bewind werd met 3-0 gewonnen. Het was tegen RKC in Waalwijk weliswaar, waar eigenlijk bijna elke club behalve Roda JC kan winnen, maar het kan het begin zijn van een opwaartse stroming waar FC Emmen zich van bewust moet zijn.


René van Eck heeft in zijn actieve loopbaan o.a. voor FC Den Bosch gespeeld naast clubs in Zwitserland en Duitsland. Ook zijn trainers loopbaan voerde hem door genoemde landen. Naast voetballers heeft hij een jaar of zeven geleden ook de Zwitserse kickbokser Bajrami getraind wat een persoonlijke vriend van hem was. En volgens het Brabants Dagblad had René van Eck nog iets wat hem van andere trainers onderscheid, namelijk dat hij meestal zijn Labrador mee naar de training nam. Iets wat in Den Bosch tot nu toe nog niet het geval was. Om FC Den Bosch weer stevig op de kaart te zetten heeft Van Eck een lichtelijk gewijzigde selectie tot zijn beschikking. Middenvelder Benjamin van den Broek en spits Erik Quekel hebben de club verlaten en de enige nieuweling is Darren Staatsen die er afgelopen vrijdag nog niet bij was. Quekel was en is nog steeds met vijf goals de topscorer maar had na 19 september 2014 niet meer gescoord. De Italianen Penna en Ceria die in het begin van het seizoen de aandacht trokken door de overstap naar Den Bosch zijn inmiddels op de reservebank beland.

FC Emmen-FC Den Bosch werd op 25 augustus gespeeld en eindigde in 2-2. Een eindstand die al na 24 minuten spelen was bereikt. Op dit moment neemt FC Emmen de vierde plaats in terwijl FC Den Bosch met een achterstand van zeventien punten en een duel minder gespeeld op plaats twaalf staat gerangschikt. Opvallend dat beide clubs 35 tegengoals hebben geïncasseerd. Het verschil zit hem in het aantal gescoorde goals waar FC Emmen met 60 tegenover 29 van de Brabanders een duidelijk voordeel heeft.

Wat de opstelling van FC Emmen betreft lijken de problemen van Boy Deul en Sander Rozema nog niet opgelost. Verder lijkt ook Gaby Jallo niet fit waardoor de achterste linie op twee plaatsen moet worden gewijzigd omdat Luis Pedro eveneens ontbreekt wegens een schorsing. Marcel Seip en Elson Almeida zijn de vervangers.
Opstelling FC Emmen: Meerits: Bakkati, Seip, Siekman, Almeida, Bannink, Vossebelt, Olijve, resida, Bergkamp, Peters.