Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wacht pittige klus in Nijmegen


Het lijkt wel Europa League voetbal voor FC Emmen: eerst een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen, vijf dagen later gevolgd door een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Het verschil zit hem ondermeer in het feit dat de resultaten niet bij elkaar opgeteld kunnen worden. Morgen staat eerst het duel in de Jupiler League op het programma, de dinsdag erna komt NEC een tegenbezoek aan Emmen brengen voor de kraker in de eerste hoofdronde van de KNVB beker.


FC Emmen is na vier duels nog steeds ongeslagen maar de drie gelijke spelen zit de ploeg toch niet lekker. Gelet op het vertoonde spel hadden de duels tegen FC Dordrecht en Fortuna Sittard in beide gevallen eigenlijk drie punten moeten opleveren. De uitwedstrijd tegen NEC is de eerste in een hele rits tegenstanders uit de bovenste helft van de competitie. Het wordt dus zwaarder maar gelet op het vertoonde spel kan FC Emmen komende vrijdag met enig vertrouwen de uitreis naar Nijmegen aanvaarden, wel zijn er probleempjes in de personele sfeer. Zo is de nieuwe spits Michiel Hemmen niet beschikbaar wegens een blessure terwijl verder Tim Siekman, Mario Bilate en Henk Bos eveneens nog geblesseerd zijn. Er dreigde bovendien een schorsing voor Cas Peters wegens zijn rode kaart van afgelopen vrijdag. De kaart is echter geseponeerd zodat hij gewoon kan aantreden. De plek in de spits wordt opgevuld met het doorschuiven van Gersom Klok terwijl Michael Chacon het elftal completeert.
De opstelling: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Chacon, Ben Moussa, Loen, Klok, Peters, Bannink.

DSCF3667

Deze week is er op echt gras getraind.

Tegenstander NEC Nijmegen komt misschien net op een slecht moment. De als toekomstige kampioen getipte ploeg ging afgelopen vrijdag bij FC Den Bosch met 3-0 de boot in. De kritiek was niet mals en de ploeg zal ongetwijfeld alles uit de kast moeten halen om het fanatieke eigen publiek tevreden te stellen. Deze week heeft NEC bovendien een spitsentrainer aangesteld in de persoon van Frank Demouge. Hij zal de moeilijk scorende aanvallers de kneepjes van het vak bij moeten brengen. NEC verloor na de eerste speeldag aanvaller Jay Roy Grot (naar Leeds United) maar haalde het Feyenoord talent Jari Schuurman en de PSV verdediger Suently Alberto binnen. Topscorer is ex-MVV en ex-Almere City spits Sven Braken die drie keer heeft gescoord. Trainer Adrie Bogers heeft voor het duel tegen FC Emmen wel Guus Joppen en Gregor Breinburg terug van blessures. Verder is Mohamed Rayhi beschikbaar: hij was vier wedstrijden geschorst wat een erfenis van de play offs was.
Opstelling NEC: Smits; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Breinburg, Kadioglu, Dijkstra; Rayhi, Braken, Groeneveld.