FC Emmen toont karakter en neemt punt mee

FC Emmen heeft de ongeslagen status behouden hoewel daarvoor opnieuw een gelijkspel nodig was: het vierde op rij.
Maar dat mocht in dit geval niet deren wat na 92 minuten voetbal stond het nog 1-0 en leek NEC de buit
binnen te hebben Het laatste woord was echter aan FC Emmen verdediger Nick Bakker de in de tweede minuut van de extra tijd de 1-1 binnenschoof.

Bij NEC was de druk de afgelopen dagen behoorlijk opgevoerd want een tweede echec zoals een
week eerder tegen FC Den Bosch was volledig uit den boze. Om optimaal voorbereid te zijn was zelfs een spion naar de training van FC Emmen gestuurd. FC Emmen kreeg die goede voorbereiding in de beginfase te
bespeuren want de stormbal kon al snel worden gehesen. Al in de derde minuut leidde het
openingsoffensief van de gastheren tot een strafschop toen Hilal Ben Moussa een bal te traag wegwerkte en
bij de herstelpoging een strafschop veroorzaakte. Arnout Groeneveld dacht het karweitje te kunnen klaren
maar FC Emmen goalie Dennis Telgenkamp dacht er anders over en keerde de inzet van elf meter. De
bui was daarmee nog niet over want in de aansluitende hoekschop kopte Ted van der Pavert via de
lat over.

AT5W8571

Even aandacht voor mensen in nood.

AT5W8587

Dennis Telgenkamp stopt de strafschop van Groeneveld (11).

AT5W8605

De kopbal van Ted van de Pavert (4) mist maar net het doel van FC Emmen.

FC Emmen had vooralsnog weinig in de melk te brokkelen en de openingsscore halverwege
was dan ook niet verrassend hoewel wel te vermijden. Rechtsback Guus Joppen kon ongehinderd
naar binnen trekken en uit zijn pass scoorde Jari Schuurman simpel de 1-0. In de slotfase van de
eerste helft veranderde het beeld langzamerhand. FC Emmen zette goed druk en kwam ook tot een
aantal goede kansen. Een inzet van Glenn Bijl na een prima aanval eindigde in een hoekschop. Drie
minuten voor de pauze kopte Jeroen Veldmate in het Nijmeegse strafschopgebied door op Cas Peters
die ook zijn schot tot hoekschop zag omgebogen.

AT5W8630

Dennis Telgenkamp vervulde een hoofdrol.

AT5W8684

NEC doelman Joshua Smits heeft keuze uit drie ballen.

AT5W8716

Jari Schuurman (21) scoort 1-0.

Na de doelwisseling tok FC Emmen de lijn van net voor de thee door en in de eerste tien minuten
kwam NEC nauwelijks uit de eigen helft. Er kwamen twee kansjes voor vrije trappen specialist Youri
Loen maar de eerste was te zwak ingeschoten en de tweede, uit minder goede positie, ging voorlangs
het NEC doel. Trainer Dick Lukkien vond na een uur de tijd om Anco Jansen in te brengen waarvoor
Alexander Bannink moest wijken. Het Emmer offensief was echter geluwd en in de komende minuten
was er een hoofdrol voor Dennis Telgenkamp weggelegd. De Emmer sluitpost redde drie keer in vier
minuten tijd en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. Het restant moest worden afgewerkt
zonder de medewerking van Jeroen Veldmate die zich geblesseerd moest laten vervangen door
Josimar Lima. De derde Emmer wissel was voorbehouden aan Omran Hayday die daarmee zijn
debuut in het betaalde voetbal maakte.

AT5W9178

Nick Bakker tikt met de voet de gelijkmaker binnen.

AT5W8907

Jeroen Veldmate heeft een aanval van pijltjes te verduren.

AT5W9118

Omran Haydary (aan de bal) maakte zijn debuut (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Het duel bleef boeien met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Wat perspectief voor aanstaande dinsdag biedt wanneer de return in Emmen op het programma staat. Dan in het kader van de KNVB beker.
FC Emmen leek ondanks het goede spel toch tegen de eerste nederlaag van het seizoen op te lopen.
Maar in de tweede minuut van de extra tijd gebeurde het kleine wonder toch. Uitgerekend Nick Bakker
die zeker niet zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen speelde, schoot de gelijkmaker binnen na
een voorzet van Youri Loen. Het Nijmeegse publiek dat de hele wedstrijd achter de ploeg had gestaan
en voor Jupiler League begrippen schitterende ambiance zorgde, was laaiend. Bij FC Emmen publiek en selectie was de stemming precies omgekeerd. Bij eerdere gelijke spelen voelde zich men vaak te kort gedaan maar deze keer heerste er voldoening.

NEC Nijmegen-FC Emmen.  1-1. 24. Schuurman 1-0 Scheidsrechter; Blom. Gele kaart: Loen (FC Emmen).
Toeschouwers: 9550.
NEC Nijmegen: Smits; Verdonk, Golla, Joppen, Groenevelt, Breinburg, Dijkstra, Schuurman