Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijdag tegen sterk Go Ahead Eagles


Voor trainer Joop Gall heeft het duel bovendien een bijzonder tintje want hij trainde het vorige seizoen de Adelaars uit Deventer.

Go Ahead Eagles is een goede subtopper en lijkt vrijwel zeker de play offs te gaan halen. Opvallend is dat de ploeg van trainer Erik ten Hag in uitwedstrijden veel scoort. Het staat in het klassement van alleen uitwedstrijden wat dat betreft zelfs met afstand op de eerste plaats. Dertig van de 51 doelpunten werden in uitwedstrijden gescoord! FC Emmen-Go Ahead Eagles is de return van 30 november toen FC Emmen in de Adelaarshorst met 2-1 verloor. Een punt was toen mogelijk geweest maar met name Marvin Wijks miste een grote kans in de laatste minuut. Van het elftal van de Deventenaren van toen is Joey Suk in de winterstop naar het Belgische Beerschot vertrokken.  Met Xandro Schenk en Bart Vriend kwamen er ook twee nieuwelingen die respectievelijk uit Jong Ajax en Jong FC Utrecht werden geplukt.

Go Ahead Eagles heeft een probleem als het in het Univé stadion moet spelen. FC Emmen is namelijk een ‘angstgegner’ voor de Deventenaren. Ga maar na: deze twee ploegen hebben elkaar in Emmen 21 keer ontmoet. Daarvan heeft Go Ahead Eagles er slechts twee gewonnen. Van de laatste zestien onderlinge ontmoetingen in Emmen won het maar eentje en dat was op 24 augustus 2009 toen het 0-1 werd. FC Emmen won elf  keer en acht maal werd gelijkgespeeld. FC Emmen trainer Joop Gall heeft weinig op met statistieken en dat moet ook maar zo blijven want resultaten uit het verleden zijn immers geen garantie voor de toekomst. Blijft over de vraag waarom Go Ahead op de Meerdijk zo moeilijk uit de voeten komt.

Bij FC Emmen komen zo langzamerhand de schutters boven drijven want Ruud ter Heide en Wout Weghorst staan elk reeds op zes goals. Go Ahead Eagles heeft echter drie spelers in de gelederen die wat goals betreft in de dubbele cijfers zitten met Xander Houtkoop (13), Marnix Kolder (11) en Quincy Promes (10). Vooral de productie van Houtkoop is opvallend omdat hij qua spel eigenlijk meer tot de voorbereiders zou behoren. In drie voorgaande seizoenen te samen scoorde hij slechts zeven goals waarvan drie in dienst van FC Emmen.


 

Xander Houtkoop in het tenue van FC Emmen in de thuiswedstrijd op 24 augustus 2009 tegen de Eagles. FC Emmen verloor voor zo’n 7000! toeschouwers met 0-1.