Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijdag op bezoek bij Helmond Sport


Dat er binnen de selectiegroep een omslag heeft plaats gevonden, was na afloop van Sparta-FC Emmen te merken. De 1-1 was op zich een prima resultaat tegen een elftal dat in het eigen stadion nog ongeslagen is. Toch reageerden de spelers duidelijk teleurgesteld, een heel verschil met pakweg een maand eerder toen het gelijke spel waarschijnlijk nog als een overwinning was gevierd. ,,Ik vond dat een begrijpelijke houding”, zegt trainer René Hake. ,,Duidelijk een goed signaal. Ze weten nu dat ze dergelijke wedstrijden ook kunnen winnen en dat was in Rotterdam ook het geval. Het succes van de laatste weken is ook niet toevallig tot stand gekomen maar het resultaat van hard werken en het consequent uitvoeren van een proces.. Als we er nu ook nog in slagen om stabiel te worden, zijn we een moeilijk te kloppen ploeg.”
Zit FC Emmen-trainer René Hake de laatste weken redelijk lekker in zijn vel, bij collega Hans de Koning van Helmond Sport zal het ongetwijfeld iets anders liggen. Hij had met zijn ploeg een fraaie serie van zes ongeslagen wedstrijden opgebouwd die Helmond Sport naar de vijfde positie had doen stijgen. Twee nederlagen op rij hebben die reeks abrupt afgebroken. Eerst werd uit met 3-2 van FC Dordrecht verloren nadat Helmond Sport een 2-0 voorsprong had genomen. In het afgelopen weekeinde werd thuis de grootste nederlaag ooit op eigen terrein geleden door met 7-0 van Willem II te verliezen. Achter dat verlies zat natuurlijk wel een verhaal. Al in de vijfde minuut moest Juanito Sequeira met rood naar de kant wegens een elleboogstoot. En vijf minuten voor de pauze kreeg Charles Kazlauskes zijn tweede gele prent. Daardoor werd het voor Donny de Groot en zijn makkers aardig gemakkelijk gemaakt. Beide zondaars zullen vrijdag tegen FC Emmen ontbreken. Dat gold al voor spits Erik Quekel die een knieblessure heeft en voor de winterstop niet in actie zal komen. Verder is Marc Nygaard al een paar maanden niet beschikbaar. Een forse aderlating dus, aan de positieve kant geeft het natuurlijk aan anderen de kans zich te laten zien. En dat is zonder twijfel wat Hans de Koning, afgelopen dinsdag aandachtig toeschouwer bij Sparta-FC Emmen, voor ogen staat.
FC Emmen heeft in het verleden soms voor opvallende resultaten in Helmond gezorgd. Vorig seizoen pakte het een punt met o.a. de eerste goal van Randy Wolters en twee keer geel voor Jeffrey de Visscher.In 2007/08 won het met 3-0 in een dichte mist die op bepaalde momenten vele malen erger was dan tegen Sparta. De enige Emmenaar in de huidige selectie die toen van de partij was, is Kevin Görtz. Een seizoen daarvoor won FC Emmen met 5-0 en de opwindendste partij werd in 2002/03 geleverd. Emmen leidde met 3-0 dankzij drie goals van Donny de Groot maar moest nog keihard vechten om met een 4-3 zege naar huis te kunnen gaan. Maar zoals het gezegde luidt: resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
 


Morten Friis aan de bal in de befaamde mistwedstrijd in Helmond.