Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijdag naar RBC Roosendaal


 Na de forse nederlaag in Volendam moet FC Emmen proberen de goede draad weer op te pakken in de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Geen gemakkelijke opgave want de ploeg uit West Brabant heeft beslist meer kwaliteit in huis dan de huidige elfde positie op de ranglijst doet vermoeden. De Roosendalers ondervinden nog de naweeën van een slechte start, de ploeg stond op zeker moment zelfs op de negentiende positie maar vanaf oktober werd de weg omhoog in geslagen. Dat laatste is bij FC Emmen dus nog niet het geval. ,,Het is nog te vaak wisselvallig en niet altijd goed”, constateert trainer Gerry Hamstra. ,,We moeten ons echter wel onder alle omstandigheden gretig en ambitieus tonen, er moet voor elke meter worden gevochten.”
De lijst van langdurig geblesseerde spelers is nog niet korter geworden, hoewel van Jannes Wolters wordt verwacht dat hij de volgende week weer de groepstraining kan volgen. Robin Demeijer en Sergio van Dijk kampen met lichte blessures, morgen wordt bekeken hoe zich dat ontwikkelt. Positief is dat Niki Leferink morgen voor het eerst in dit seizoen weer in de selectie is opgenomen.
Statistisch gezien doet FC Emmen het niet zo slecht in Roosendaal. Van de laatste zeven onderlinge ontmoeting ging er bijvoorbeeld slechts eentje verloren. Dat was echter wel een forse want vorig seizoen gingen de Emmenaren daar met 5-0 de boot in. In totaal werd zeventien keer het duel RBC-Roosendaal-Emmen/FC Emmen gespeeld, vijf keer won de thuisploeg, Emmen/FC Emmen won zeven keer en de overige vijf eindigden in een gelijkspel.