Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor zware opgave in Zwolle


FC Zwolle heeft momenteel elf punten voorsprong op nummer twee FC Volendam. Verder is de ploeg in het eigen Oosterenk stadion nog ongeslagen met slechts een gelijkspel en verder alleen maar driepunters. Historisch gezien zijn de kansen van FC Emmen ook niet overdreven groot. Van de twintig in Zwolle gespeelde onderlinge duels wonnen de Emmenaren er slechts twee. Voor de laatste overwinning moet worden terug gegaan naar 24 oktober 1998 toen Emmen met 1-0 won. Azing Griever was toen trainer en werd een dag later van zijn functie ontheven.
Op papier zien de kansen er voor FC Emmen dus niet bepaald florissant uit. Maar de bal blijft natuurlijk rond en FC Emmen heeft voor de winterstop bewezen ook de betere ploegen in de Jupiler League het leven behoorlijk zuur te kunnen maken. Trainer René Hake hoopt daarop natuurlijk voort te kunnen borduren. ,,Dit is wel weer een nieuwe fase van de competitie. Het is altijd de vraag hoe het elftal uit de voorbereiding tevoorschijn komt. De voorbereiding liep zeker niet slecht met vooral in de tweede week een duidelijke verbetering. Maar we spelen natuurlijk wel tegen de onbetwiste nummer één: een ploeg met veel ervaring waar alles goed op elkaar af lijkt gestemd. Het wordt een lastige avond, om dat vast te stellen hoef je niet voor gestudeerd te hebben.”
Hake kent weinig of geen blessures in zijn selectie, alleen Erik van der Ven ontbreekt nog. Hij verkeert hier door in de dit seizoen nog niet eerder vertoonde luxe dat er spelers op de tribune plaats moeten nemen omdat hij 21 inzetbare spelers tot zijn beschikking heeft. Hoewel de concurrentie groter is geworden zal de basisformatie weinig of niets verschillen met die van vlak voor de winterstop. Waardoor Ruud ter Heide voorlopig de rol van pinchhitter is toebedeeld.
FC Zwolle, dat een weekje in Portugal heeft vertoefd, zal topscorer Sjoerd Arts wegens dramatische gezinsomstandigheden moeten missen.