Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voor laatste uitwedstrijd naar Rotterdam


FC Emmen heeft voor het duel tegen Sparta Rotterdam weer de beschikking over Roland Bergkamp. De spits heeft twee wedstrijden moeten overslaan maar neemt nu weer zijn plaats in ten koste van Wout Weghorst die op zoek gaat naar een andere club. Voor het overige zal FC Emmen in dezelfde basisformatie optreden als tegen Willem ll. Bart de Groot, Frits Dantuma en Frank Olijve kunnen niet spelen evenals de geschorste Elson Almeida.

Sparta Rotterdam is dit seizoen een merkwaardig fenomeen. De ploeg heeft eredivisie ambities en in dat opzicht doet de huidige vijftiende plek wat vreemd aan. De ploeg heeft echter wel reeds een periodetitel in bezit, de tweede als vervanger van FC Dordrecht, zodat het zich in feite is aan het voorbereiden op de play offs die voor Sparta op 28 april gaan beginnen. Het moet dan wel beter voor de dag komen dan in de afgelopen maanden. Sparta heeft bijvoorbeeld in de laatste elf wedstrijden slechts twee punten gepakt. De laatste acht thuiswedstrijden gingen achter elkaar verloren wat de toeschouwersaantallen sterk achteruit heeft doen gaan. Toch is de ploeg van trainer Gert Kruys, vanaf 1 januari j.l. in functie, in de huidige slechte reeks nauwelijks echt van de mat gespeeld. Zo werden zeven wedstrijden verloren met slechts een doelpunt verschil. Een gemis is natuurlijk het ontbreken van topscorer Johan Voskamp die de laatste negen wedstrijden niet meer heeft gespeeld.


Sparta-FC Emmen is de return van 2 november toen het in Emmen 0-1 werd. Bij winst had een grieperig FC Emmen op dat moment de tweede plaats kunnen bereiken en kort voor tijd leek dat ook te gaan gebeuren. Bij een 0-0 stand kreeg FC Emmen namelijk een strafschop toegewezen. Wout Weghorst wees zich zelfs als strafschoppennemer aan maar faalde. In de extra tijd kreeg FC Emmen vervolgens de 0-1 van Nieuwendaal om de oren.
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Bannink, Rozema, Schokker, Resida, Bergkamp, Martinus.