Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voelt zich niet kansloos tegen NEC


Dinsdag staat het tweede deel van de tweeluik tussen FC Emmen en NEC Nijmegen op het programma. In Nijmegen eindigde het eerste duel in een gelijkspel maar nu gaat het voor de volle winst wegens het feit dat het zich afspeelt in het KNVB beker toernooi. Beide clubs is er veel aangelegen om de volgende ronde te bereiken zodat op voorbaat van een spannende affaire kan worden gesproken.


FC Emmen moet het zonder Jeroen Veldmate doen die zich tegen NEC blesseerde. Hij wordt vervangen door Josimar Lima. Voor het overige is het elftal ongewijzigd. Michel Hemmen, Tim Siekman en Mario Bilate staan nog op de ziekenlijst. Henk Bos heeft de training weer opgepakt. Opstelling: Telgenkamp; Bijl, Lima, Veendorp, Bakker, Loen, Ben Moussa, Chacon, Peters, Bannink, Klok.

Emmen en NEC hebben twee keer eerder tegenover elkaar in het bekertoernooi gestaan, Beide keren won Emmen om daarna door PSV uit het bekertoernooi te worden gestoten. Beide malen met 4-0 en ook twee keer in Eindhoven.

14-01-1990: Emmen-NEC 1-0
Emmen ontving NEC in de derde ronde na eerder Valleivogels en RKC (na strafschoppen) uit het bekertourtoernooi te hebben gestoten. De enige treffer werd gescoord door de Nijmegenaar Frank Wijnhoven die in eigen doel schoot. Emmenaar John van den Wildenberg kreeg een rode kaart in dit duel waarin Rudy Metz zich de woede van het thuis publiek op de hals haalde door drie opgelegde kansen te missen. Emmen drong vervolgens door tot de kwartfinale waarin PSV met 4-0 te sterk was.

1989

Emmen loopt een ererondje met rechts doelman Reinier de Vries en aan zijn rechterzijde Ben Haverkort.

beker Emmen-NEC 1989

12-08-1997: NEC-Emmen 0-2
Emmen was in die dagen een topploeg in de eerste divisie en dat kreeg eredivisionist NEC te bespeuren. Het Nijmeegse publiek was dan ook boos toen het op een 0-2 nederlaag werd getrakteerd. Dick Kooijman en Michel van Oostrum scoorden in het laatste half uur de goals. Het was een poulewedstrijd waarin Emmen vervolgens De Treffers (4-0) en GVVV (7-1) versloeg. In de eerste hoofdronde was PSV de tegenstander dat met drie goals van Luc Nilis en eentje van Philip Cocu te sterk was.

1997

Michel van Oostrum in duel met NEC doelman Bas Roorda.

beker NEC-Emmen 1997 groter