Terug naar overzicht Terug

FC Emmen voegt Deense keeper aan selectie toe


Het was keepersdag maandagavond in het supportershome Dug Out van FC Emmen. Liefst drie tegelijk werden gepresenteerd waarmee de opvolging van het vertrokken trio Van Westerop, Beukeveld en Zegers is geregeld. De nieuwe namen zijn Sander Danes, Lennon Ebeltjes en Thomas Villadsen. De twee eerstgenoemde zijn niet geheel onbekend bij FC Emmen maar de derde is de interessantste.
Thomas Villadsen is afkomstig van de Deense kampioen FC  Kopenhagen, wordt in september 23 jaar en heeft voor Denemarken onder 21 gespeeld. Bij de Deense kampioen is hij tweede of derde man achter eerste doelman Jesper Christansen en de Australiër Nathan Coe. Met Benny Gall is er nog een vierde doelman, hij speelde ooit voor Dordrecht ’90 en De Graafschap, maar die besluit zijn loopbaan en wordt trainer.
Villadsen heeft geen officiële wedstrijd voor FC Kopenhagen gespeeld maar is meestal actief voor KB: het reserveteam van FC Kopenhagen dat  in de oostelijke tweede divisie uitkomt. De nieuwe doelman van FC Emmen kwam in de voorbereiding op het huidige Deense seizoen wel in actie tijdens een oefentrip in Noorwegen. Hij begon zijn loopbaan bij Vanlose IF, ging vervolgens via Farum BK in 2001 naar Kopenhagen.


 

 

Thomas Villadsen

 

 

Sander Danes, Thomas Villadsen, Lennon Ebeltjes.

 

 

Thomas Villadsen, Lennon Ebeltjes, Sander Danes.

 

 

Sander Danes, Thomas Villadsen, Lennon Ebeltjes.

(Foto’s FC Emmen Media en Boudewijn Benting).