Terug naar overzicht Terug

FC Emmen versterkt zich met Wouter Marinus


FC Emmen heeft voor de tweede maal binnen een week toegeslagen op de transfermarkt: Wouter Marinus meldde zich vandaag nadat hij de medische keuring succesvol had afgerond in Emmen alwaar een contract voor twee seizoenen voor hem klaar lag. De 23-jarige -uit Zuidwolde afkomstige- aanvallende middenvelder stond nog één seizoen onder contract bij PEC Zwolle, maar mocht desondanks vertrekken en maakt transfervrij de overstap naar de Drentse Eredivisionist.  


Jan Korte over Marinus: “Vanzelfsprekend zijn we bijzonder content met deze versterking, eigenlijk zo uit onze achtertuin. In Wouter zien wij een speler die vanaf het middenveld toe kan slaan en daarmee beslissend kan zijn voor het elftal. Marinus heeft een gedegen voetbalopleiding gehad in Heerenveen en kon zich bij Zwolle door blessureleed niet bewijzen, maar juist daarom kunnen wij hem vandaag verwelkomen in De Oude Meerdijk.”

Wouter Marinus: “Ik wil in Emmen weer laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor een team, een echte bijdrage leveren. Als je door omstandigheden niet aan spelen toekomt, ga je om je heen kijken. De promotie van Emmen komt voor mij dan ook als geroepen. Speelminuten maken, dat is waar ik hier voor kom!”

FCE Haverkort-MarinusFoto: FC Emmen