Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert Jason Bourdouxhe


FC Emmen presenteert vandaag Jason Bourdouxhe. De 27-jarige Belg onderging hedenochtend succesvol de medische keuring en zette vervolgens op De Oude Meerdijk zijn krabbel onder een overeenkomst voor één seizoen, plus een optie voor een tweede seizoen bij de kersverse Eredivisionist. Bourdouxhe had een aflopend contract bij Helmond Sport en komt transfervrij over naar de enige profclub van Drenthe.


Jan Korte over de nieuwe aanwinst: “Wij hadden Jason al enige tijd in beeld als versterking aan de linkerkant. Het is een creatieve, behendige en zeer gemotiveerde speler. Jason heeft zowel als linksback als linker middenvelder gespeeld en is daardoor een completere voetballer geworden welke aanvallende impulsen aan het elftal geven, maar eveneens in defensief opzicht zijn mannetje staat. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding bij PSV en heeft inmiddels de nodige ervaring zodat wij hem met zijn kwaliteiten graag aan onze selectie toevoegen.”

Jason Bourdouxhe: “FC Emmen heeft zich de laatste jaren in rap tempo ontwikkeld en maakt nu de stap naar de Eredivisie. Het is mij een groot voorrecht dat Emmen deze stap samen met mij wenst te maken. Ik ga mijn stinkende best doen voor deze mooie club die momenteel volop in bloei staat. Voor mij is dit de kans om het maximale uit mijn carrière te halen.”

Jason Bourdouxhe 3

(Foto: FC Emmen)