Terug naar overzicht Terug

FC Emmen versterkt defensie met Josimar Lima


FC Emmen kwam hedenochtend tot overeenstemming Josimar Lima over de komst naar Emmen. De boomlange centrale verdediger komt transfervrij over van FC Dordrecht waar hij mee in de Eredivisie voetbalde. Met de komst van de 26 jarige Kaapverdisch international, eindigt de zoektocht naar een rechter centrale verdediger. Na de medische keuring welke gepland staat voor maandag a.s., zet Lima een handtekening onder een contract voor één seizoen plus een optie voor een tweede seizoen.


Jan Korte over de nieuwste aanwinst: “Lima is een verdediger die als een rots in de branding zijn mannetje staat. Hij beschikt daarnaast over de nodige ervaring en weet wanneer een aanval voetballend kan worden afgeslagen of dat er simpelweg een bal weggeroeid moet worden. Omdat hij het afgelopen seizoen door omstandigheden niet veel heeft kunnen spelen, is hij voor ons toch haalbaar. Normaliter zou hij naar onze mening in de eredivisie kunnen spelen. Dat betekent dat wij Lima zien als een buitenkansje welke ons in defensief opzicht écht versterkt.”

Josimar Lima: “Na afgelopen seizoen ben ik met mijn zaakwaarnemer Daan Kramp gaan zitten om de juiste vervolgstap in mijn profcarrière te kunnen zetten. FC Emmen heeft de laatste jaren het heel aardig gedaan, en kijkt nog steeds naar boven. Ze zochten in de defensie nog iemand die zich kwaad kan en durft te maken, en geven me een meer dan goede kans op speelminuten. De manier hoe ze willen voetballen, de accommodatie, maar vooral het enthousiasme spreekt me aan. Mijn persoonlijke ambitie het komende seizoen: met of via FC Emmen terug naar de eredivisie!”