FC Emmen verslaat Werder Bremen

FC Emmen heeft een knappe 1-2 zege geboekt op Werder Bremen. In het Duitse Leer zaten Kjell Scherpen, Easah Suliman en Jafar Arias vanwege internationale verplichtingen niet bij de selectie. Ongeveer 3500 toeschouwers zagen hoe de Emmenaren op voorsprong kwamen via Alexander Bannink, maar Davy Klaassen maakte nog voor rust de gelijkmaker. Vlak na rust scoorde debutant Reuven Niemeijer de 1-2, waarna FC Emmen de voorsprong zonder al te veel moeite wist vast te houden.

In de openingsfase waren de Duitsers veel aan de bal, maar FC Emmen verdedigde goed. Werder Bremen bepaalde het spel en werd vooral gevaarlijk via Max Kruse. Dennis Telgenkamp moest een aantal keren redding brengen, waarna de Drenten probeerden in de tegenaanval gevaarlijk te worden.

Na twintig minuten ging de Duitse storm ietwat liggen en kwam FC Emmen beter aan voetballen toe. De eerste echte kans was ook gelijk raak: Nick Bakker legde een bal achter de verdediging van Werder Bremen waarna Bannink kon afronden: 0-1.

Na de goal kwamen er kansen over en weer, maar alleen oud-Ajacied Davy Klaassen scoorde. Hij kon vlak voor rust van dichtbij de 1-1 binnen tikken.

FC Emmen maakt indruk in tweede helft

Na de thee ging FC Emmen verder vooruit voetballen en dit leidde al na vijf minuten tot een doelpunt. Reuven Niemeijer, pas 31 augustus overgekomen van Heracles Almelo, kwam na een snel genomen vrije trap van FC Emmen één op één met de doelman. Hij omspeelde hem en rondde koeltjes af: 1-2.

Opnieuw ging het spel over en weer, maar de Emmenaren waren veel gevaarlijker dan voor rust. Via Slagveer en Marinus had de score nog verder op kunnen lopen, terwijl ook Werder Bremen een paar keer dicht bij een doelpunt was.

In de slotfase koesterde FC Emmen de voorsprong. De bal ging makkelijk rond door goed positiespel en de Duitsers werden niet meer gevaarlijk.

De overwinning op deze sterke tegenstander biedt zeker perspectief voor het vervolg van de competitie. Op zondag 16 september speelt FC Emmen om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Werder Bremen 1 – 2 FC Emmen
28. Bannink 0-1
40. Klaassen 1-1
50. Niemeijer 1-2

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Bakker (77. Engbers), Cavlan; Bijl, Chacon, Marinus (77. De Vos), Niemeijer (77. Bijlsma); Slagveer, Bannink (58. Bourdouxhe).

Opstelling Werder Bremen: Plogmann (46. Drobny); Vollert, Langkamp, Karbstein, Jacobsen; Sahin, Möhwald (55. Straudi), Klaassen; Kruse, Osako (70. Ronstadt), Sargent (70. Young)