FC Emmen verliest van Feyenoord

FC Emmen heeft de uitwedstrijd tegen Feyenoord met 3-0 verloren. De Emmenaren kwamen een vroege achterstand niet meer te boven en vergaten zelf te scoren.

De bal lag er al heel vroeg in. Tom Hiariej verloor de bal op het middenveld en kreeg de overtreding niet mee. In de omschakeling combineerde Feyenoord naar de 1-0. Uiteindelijk gaf Jens Toornstra de bal op Oguzhan Özyakup, die afrondde.

Een paar minuten later waren de Rotterdammers er weer dichtbij, maar Nicolai Jorgensen stuitte op Dennis Telgenkamp. Na een klein kwartier kreeg Emmen wat meer grip op de wedstrijd, al werd er ook nog een treffer van Feyenoord afgekeurd wegens buitenspel.

In het restant van de eerste helft liet nieuwe aanwinst en debutant Kerim Frei zich meteen zien met goede dribbels. Dat leidde tot één mogelijkheid, toen hij na een mooie actie de bal aan Sergio Peña gaf. Het schot van de Peruaan ging echter recht op doelman Justin Bijlow af.

Dick Lukkien: “We beginnen heel matig aan de wedstrijd. Wat je absoluut niet wil, gebeurt dan. We verliezen op kinderlijke wijze de bal op het middenveld. Dan help je de tegenstander in het zadel.”

Emmen vergeet te scoren

Met Hilal Ben Moussa in de ploeg kwam FC Emmen uit de kleedkamer, waar Tom Hiariej achterbleef. Meteen kwamen er kansen voor de Emmenaren. Frei kwam vanaf de linkerkant één op één met Bijlow, maar aarzelde iets en kon daardoor niet afronden. Een minuut later moest de keeper opnieuw in actie komen, ditmaal om een vrije trap van Glenn Bijl uit de hoek te redden.

Tien minuten later was de Drentse formatie wederom dichtbij. Een diepe bal werd geweldig aangenomen door Frei, maar het lukte hem net niet om Bijlow te omspelen. En juist in die fase, waarin de ploeg van Lukkien goed speelde, scoorde Feyenoord de 2-0. Bij een vrije trap vanaf de zijkant kwam Jorgensen voor Bijl en Michael de Leeuw, waardoor Telgenkamp kansloos was.

Een kwartier voor tijd volgde eenzelfde scenario. Eerst leverde een mooie Drentse aanval met goed combinatiespel net geen doelpunt op, drie minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Leroy Fer gaf vanaf links voor op Marcos Senesi, wiens kopbal werd gekeerd door Telgenkamp. In de rebound kopte Luis Sinisterra de 3-0 binnen.

In de laatste tien minuten mochten Filip Ugrinic en Anco Jansen nog invallen, zij vervingen Sergio Peña en Marko Kolar. Jansen waagde nog een poging van afstand, maar stuitte op de vuisten van Bijlow.

Het bleef bij 3-0, omdat Telgenkamp in de extra tijd nog op de lijn een Rotterdamse treffer voorkwam.

“Na drie minuten moeten we al de 1-1 op het scorebord zetten,” aldus Lukkien over de tweede helft. “Dan wordt het publiek misschien onrustig. Daarna hadden we ook het overwicht, maar valt de 2-0 uit een vrije trap die naar mijn mening absoluut niet gegeven mag worden. We hebben niet meedogenloos genoeg verdedigd en niet meedogenloos genoeg aangevallen. Met tien doelpogingen moet je er minimaal twee maken op dit niveau.”

Volgende week wacht voor de Emmenaren een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Er zijn nog een aantal tickets voor deze wedstrijd!

Feyenoord – FC Emmen: 3-0
2. Özyakup 1-0
64. Jorgensen 2-0
80. Sinisterra 3-0

Schoten: 13-10
Schoten op doel: 7-4
Balbezit: 54-46
Corners: 6-5

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Özyakup (63. Tapia); Berghuis, Jorgensen (82. Bozenik), Sinisterra (82. Larsson).

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Araujo, Heylen, Burnet; Hiariej (46. Ben Moussa), Chacon; Frei, Peña (81. Ugrinic), Kolar (81. Jansen); De Leeuw.