FC Emmen onder 17 klopt Cambuur

Alphense Boys JO19-FC Emmen JO19 2-1

Een ongelukkige nederlaag voor de Emmenaren die lang het beste van het spel hadden, ook ruim kansen creëerden maar in de slotseconden nog de beslissende treffer moesten toestaan. In de beginfase liet FC Emmen eerst binnen tien minuten twee mogelijkheden onbenut terwijl later doelman Brian Haak een voortreffelijke redding moest verrichten. In de 38e minuut kwam FC Emmen op de verdiende voorsprong toen Joris Adams vanaf de witte stip mocht uithalen en dat succesvol deed: 0-1. Kort daarom kreeg Ben Scholte nog een dot van een kans maar knalde hoog over. De eerste helft was bijna voorbij toen de Emmenaren zich in de scrimmage lieten verrassen met als gevolg de gelijkmaker. De tweede helft was er eentje met weinig doelkansen over en weer maar FC Emmen kreeg wel een tegenslag te verwerken toen Yaro Hirasingh in zijn tweede wedstrijd voor FC Emmen tegen een rode kaart op liep. Er moest toen nog een half uur worden gespeeld maar FC Emmen leek de 1-1 over de streep te brengen tot het in de 90e minuut uit een omschakelmoment toch nog de 2-1 incasseerde.
FC Emmen JO19: Haak; Dijk, Luchies, Caciano, Scholte, Adams (63. Van Leeuwen), Carty, Plaggenborg, Klaassens, Duit, Hirasingh.

Drachtster Boys JO15-FC Emmen JO15(1) 2-4
De wedstrijd begon met een serie vrije ballen voor FC Emmen omdat
een zeer agressief spelend Drachtster Boys de duels niet schuwde. Van de vrije ballen maakte FC Emmen gebruik toen Niels van Haren met het hoofd na tien minuten de 0-1 scoorde. De 0-2 kwam in de 22e minuut op het scorebord door een benutte strafschop van Jan Doldersum. Na deze strafschop werd de wedstrijd grimmiger met name aan de kant van Drachtster Boys dat het randje van het toelaatbare opzocht. De tweede helft kwam maar moeizaam op gang van de kant van de Emmenaren en in de 45e minuut verkleinde Drachtster Boys tot 1-2. Na een rode kaart (tweemaal geel) aan Emmer zijde moest de formatie van trainer Karlo Meppelink met tien man verder. De scheidsrechter trok heel ruim extra tijd bij zodat in de 74e minuut Hank Bosch de 1-3 scoorde. Een minuut later verkleinde de thuisclub tot 2-3 waarna Mats Kartoidjojo met de 2-4 de zege veiligstelde. Na acht minuten extra tijd blies de scheidsrechter de partij af.  Al met al een zwaarbevochten overwinning.

FC Emmen JO17-Cambuur Leeuwarden JO17 2-0
FC Emmen onder 17 had vooraf twee punten achterstand op het als derde geklasseerde Cambuur maar is na de 2-0 thuiszege de Friezen dus op de ranglijst gepasseerd. Bij rust leidden de Emmenaren reeds met 2-0. De 1-0 kwam in de tiende minuut tot stand toen Joey Roufs in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en daarmee een strafschop verdiende. Hij leek na een prima onderschepping alleen op de doelman af te gaan maar werd onreglementair gestopt. De strafschop nam hij zelf en schoot koelbloedig raak: 1-0. De 2-0 volgde in de 33e minuut uit een vrije trap ineens van Djairo Fik. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij fraai in: 2-0. FC Emmen was in de eerste helft een tikkeltje beter terwijl de gasten in de tweede helft pogingen ondernamen iets van de achterstand af te knabbelen. Een keer was Cambuur daar redelijk dichtbij maar de spits trapte in goede positie op de bal waardoor de kans te niet werd gedaan. FC Emmen doelman Wouter Sibon kreeg niet echt veel te doen terwijl FC Emmen nog een paar kansjes kreeg. Een poging vanaf vijftig meter van Edgar Meijles mislukte net en een knal van Joey Roufs werd door de Friese doelman gestopt.
FC Emmen JO17: Sibon; Mosselaar, Egberts, Funke, Fik, Tinholt, Mansaray, Hulshof, Roufs (78. Van der Haar), Meijles (78. Zwikker), Strik (69. Zegeri),

Schalkhaar JO15-FC Emmen JO15 (2) 6-0

AFC JO13-FC Emmen JO13 (1) 0-5

FC Emmen JO12 – DZC’68 JO13 3-1
FC Emmen ging voortvarend van start en kreeg ook enkele mogelijkheden die echter geen succes opleverden. DZC kwam er echter ook een paar keer gevaarlijk uit. In de 27e minuut kwam FC Emmen op voorsprong via Kyan Schoo die van twintig meter de bal over de keeper mikte. De 1-0 was tevens de ruststand. Direct vanaf de aftrap een mooie strakke voorzet van Wesley Kuiper op Amadou Doumbouya die de 2-0 in de touwen schoot. Vervolgens werd een schot van Delano van Coevorden door de doelman van DZC gekeerd terwijl aan de andere kant doelman Beorn Wind handelend moest optreden. FC Emmen bleef de bovenliggende partij maar een moment van concentratieverlies zorgde voor de 2-1. FC Emmen liet zich echter niet van de wijs brengen en toog weer ten aanval. Met als resultaat de 3-1 via een kopbal van Damiën van der Scheer. Silvan Brakel had in de laatste minuut nog de kans op 4-1 maar trof de lat. Luttele seconden voor het einde trof Stan van der Veen nog het zijnet.