Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verliest laatste oefenpartij


De uitslagen in de oefenperiode zijn niet bepaald imponerend maar de vraag is natuurlijk in hoeverre FC Emmen en aanhang zich daarover ongerust moeten maken. Het vertoonde spel tegen de Twentse beloften was zeker niet slecht en wat het aantal reële scoringskansen betrof was de 3-1 zeker een tikkeltje geflatteerd. Trainer Azing Griever begon met een opstelling met Johnny de Vries en Richard Stolte als vleugelverdedigers en een middenveld bezetting met Angelo Zimmerman, Tjaronn Chery en Kay Velda. In de voorste lijn ontbrak echter nog steeds Ruud ter Heide die node werd gemist maar hoopt er aanstaande vrijdag tegen FC Zwolle toch bij te kunnen zijn. Milos Malenovic is op papier zijn logische vervanger maar kon wederom geen vuist maken. Na de thee liet Griever hem dan ook in de kleedkamer achter en posteerde Eldridge Rojer als diepste spits.


Tjaronn Chery en Richard Stolte zetten een Tukker vast.


In de beginfase maakte FC Emmen te weinig gebruik van de zijkanten waardoor het nauwelijks aan het creëren van doelkansen toe kwam. Er waren wat ongeconcentreerde schoten van afstand van Rojer en Chery te zien plus een schot van Hans Denissen waar de doelman geen moeite mee had. FC Twente was met een vrije trap van Andrej Rendla, tot hoekschop verwerkt, wel echt gevaarlijk en kwam vier minuten later op voorsprong toen Framur Kastrati profiteerde van zwak ingrijpen van de Emmer defensie. Daarna was FC Emmen aan bod met een prima mogelijkheid voor Tjaronn Chery na uitstekend voorbereidend werk van Eldridge Rojer maar aan de afwerking mankeerde enkele decimeters. Milos Malenovic zag een inzet door doelman Wilko de Vogt onschadelijk worden gemaakt en een vrije trap van Hans Denissen werd door dezelfde sluitpost hoekschop getikt.
Na de pauze verkreeg FC Emmen met Guus de Vries en Michel Poldervaart voor Milos Malenovic en Hans Denissen een overwicht. Guus de Vries was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker die uiteindelijk werd gescoord door Eldrigde Rojer. Er ging een fraaie actie van Angelo Zimmerman aan vooraf, hij stak het halve veld over en zette Rojer in schietpositie. De afwerking was vervolgens ook fraai: 1-1.
Amper een minuut later had Rojer ook de 2-1 op de schoen maar schoot toen voorlangs.
De slotfase was voor de Twentse spits Andrej Rendla, een bijna 20-jarige Slowaak die de afgelopen drie jaar drie zware blessures opliep en een opkikker wel kon gebruiken. Twaalf minuten voor tijd knalde hij een vrije trap, na een overtreding op de rand van de zestien door Sander Fischer, ineens in de linkerbovenhoek: 1-2. Vijf minuten later kon hij na een onfortuinlijke actie van Guus de Vries zo maar doorlopen en schoof de 1-3 langs doelman Harm Zeinstra. Tjaronn Chery raakte kort voor tijd nog de lat maar tot een resultaatverbetering kwam het niet meer.
FC Emmen-Jong FC Twente 1-3. 18. Kastrati 0-1, 71. Rojer 1-1, 78. Rendla 1-2, 83. Rendla 1-3. Gele kaart: Berghuis (FC Twente), Fischer (FC Emmen). Toeschouwers: 250.
FC Emmen: Zeinstra; Johnny de Vries (73. Leonardo), Fischer, Paridaans, Stolte, Zimmerman, Chery, Velda, Denissenj (46. Guus de Vries), Malenovic (46. Poldervaart), Rojer.
Jong FC Twente: De Vogt; Stockentree, Schimpelsberger, Thesker, Rannankari, Roseler, Gouriye, Berghuis (87. Turuc), Rendla, Pennanen, Kastrati.

 

 
Azing Griever op gelijke hoogte met de assistent scheidsrechter.

 

Eldridge Rojer (11) toont zijn sprongkracht.

 

Angelo Zimmerman baant zich een weg tussen twee Twentse beloften door. (Foto’s FC Emmen Media)