Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verliest in Amsterdam


FC Emmen heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena met 5-0 verloren van Ajax. De Emmenaren, spelend in het zwarte uitshirt met Spieren voor Spieren op de achterkant, moesten simpelweg hun meerdere erkennen in wat Dick Lukkien vooraf “de beste ploeg van Nederland” noemde.


Een lastig begin

Het was een moeizame start voor FC Emmen. De Amsterdammers speelden vanaf het begin in een hoog tempo en zo werden de Drenten teruggedrongen tot het eigen strafschopgebied. Het was Hakim Ziyech die in de achtste minuut de score opende door vanaf randje zestien de bal in de korte hoek te schuiven.

Halverwege de eerste helft kwam de eerste kans voor FC Emmen. Glenn Bijl was geduldig aan de bal en wachtte op een loopactie van Pedersen. Pedersen ontving de bal ook, maar wist de bal niet langs doelman André Onana te krijgen. Toch wist Ajax opnieuw te scoren via Huntelaar, die de bal binnentikte nadat Ziyech op de paal kopte. 2-0 was ook de ruststand.

Mogelijkheden voor FC Emmen

In de tweede helft kreeg FC Emmen met Stef Gronsveld en Jafar Arias in de ploeg wat meer grip op de wedstrijd. De Emmenaren speelden wat verder naar voren en werden wat gevaarlijker. In de tegenaanval scoorde Huntelaar echter de 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld.

Toch kreeg FC Emmen nog wel een aantal mogelijkheden via Jansen en Arias. In een counter kwamen vier Emmenaren tegenover twee Ajacieden te staan, maar die laatsten trokken aan het langste eind. Kort daarna belandde de bal in de kluts bij Tadic, die de 4-0 binnentikte. Vlak voor tijd maakte Bijl nog een eigen doelpunt toen hij Van De Beek van de bal zette: 5-0.

Trainer Dick Lukkien was realistisch en weet dat komend weekend de punten gehaald moeten worden. Op vrijdagavond 31 augustus speelt FC Emmen om 20:00 uur thuis tegen De Graafschap. Als de sfeer in De Oude Meerdijk net zo goed is als tegen AZ, staat de club uit Doetinchem voor een bijzonder lastige opgave.

Koop hier je tickets voor FC Emmen – De Graafschap!

 

Ajax 5 – 0 FC Emmen
8. Ziyech 1-0
38. Huntelaar 2-0
59. Huntelaar 3-0
71. Tadic 4-0
86. Bijl (ed) 5-0

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Eiting, De Jong (64. Mazraoui), Van De Beek; Ziyech (78. Johnsen), Huntelaar (64. Sierhuis), Tadic.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Siekman, Cavlan; Slagveer (78. Bos), Bijl, Chacon, Marinus (46. Gronsveld); Jansen, Pedersen (46. Arias).

Foto’s van Gerrit Rijkens:

ajax fc emmen bijl cavlan kristensen
ajax fc emmen jansen
ajax fc emmen dick lukkien
ajax fc emmen brigata
ajax fc emmen scherpen bijl siekman
ajax fc emmen pedersen
ajax fc emmen marinus
ajax fc emmen pedersen
ajax fc emmen marinus
ajax fc emmen scherpen
ajax fc emmen scherpen huntelaar
ajax fc emmen gronsveld
ajax fc emmen arias
ajax fc emmen bijl van de beek
ajax fc emmen spelers