Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verdienstelijk tegen Heracles Almelo


Zaterdagmiddag oefende FC Emmen in het Twentse Bornerbroek tegen mede-eredivisionist Heracles Almelo. Het was de vierde oefenwedstrijd van de Emmenaren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de eerste echte serieuze testcase. Heracles Almelo is immers middenmoter in de eredivisie en komt al meer dan tien jaar op dat niveau uit.


Heracles begon met een aantal jonge krachten aan de wedstrijd en werd slechts zelden gevaarlijk. Dat gold ook voor FC Emmen dat een paar mogelijkheden kreeg. Van kansen kon niet worden gesproken. Het meeste gevaar kwam van Anco Jansen die afgelopen week aangaf bij FC Emmen te blijven spelen. In de achterste linie stond het bij de Drenten vrij aardig, hetgeen toch wel hoop biedt. Tot aan de rust bleef het bij 0-0.

Ook na een uur spelen stond die stand nog op het scorebord. FC Emmen-trainer Dick Lukkien bracht toen negen nieuwe spelers in; Luciano Slagveer werd al na een half uur spelen vanwege een blessure door Jafar Arias vervangen. Twintig minuten voor tijd ging het alsnog mis: Reuven Niemeijer schoot vanaf de stip raak. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 1-0.

Dick Lukkien toonde zich redelijk tevreden over het spel van zijn ploeg. Er werd immers weinig weggegeven. Aanvallend bracht FC Emmen iets te weinig, maar daar was de tegenstand dan ook naar.

Morgenmiddag oefent FC Emmen tijdens de jaarlijkse open dag tegen Drents Verbond All Star Team, een team dat uit de betere Drentse amateurs bestaat. De wedstrijd begint om half drie ’s middags en is vrij toegankelijk.


Heracles Almelo-FC Emmen 1-0

  1. Niemeijer 1-0 (strafschop)

Opstelling FC Emmen eerste 60 minuten:
Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker en Siekman; Ben Moussa, Bijl en Chacon; Marinus, Jansen en Slagveer (30. Arias)

Opstelling FC Emmen laatste half uur:
Scherpen, Gronsveld, Timmerman, Engbers en Bourdouxhe; Bos, Mannes en Bijlsma; Bannink, Arias en Oldenburger.

 

De foto’s van Bennie Wolbers hieronder.
1 2 3 4 6 7 11 15 16 17