FC Emmen maakt er tien tegen Rolder Boys

FC Emmen speelde donderdagavond haar derde oefenwedstrijd nadat vorige week SVV’04 (0-11) en de amateurs van Emmen (2-3) werden verslagen. Tegenstander was Rolder Boys dat aankomend seizoen uitkomt in de zondag tweede klasse. De zwart-witten gaven, op een fantastische grasmat, tot aan de rust heel aardig partij, maar kregen wél vier treffers te incasseren. FC Emmen had gemakkelijk vaker dan het kwartet treffers kunnen scoren, maar was niet scherp genoeg. In de tweede helft ging het stukken beter en werd het uiteindelijk 0-10.

Twee spelers van de Emmenaren scoorden drie keer, namelijk Wouter Marinus die in de eerste helft in de aanval speelde en verdediger Tim Siekman in de tweede helft. Opvallend was dat beide spelers een loepzuivere hattrick maakten. Na een kwartier spelen kwam FC Emmen op het knusse Rolder sportpark aan de leiding. Een overtreding in het strafschopgebied op Luciano Slagveer leverde een strafschop op die door Anco Jansen werd verzilverd. Daarna duurde het lang tot de bezoekers wederom scoorden: Wouter Marinus was de maker. Diezelfde Marinus wist voor rust nog twee maal te scoren.

In de tweede helft ging het vrij rap wat betreft de Emmer doelpunten: Hilal Ben Moussa, Jafar Arias en een eigen doelpunt van Jeroen In ’t Veld leverden na een kwartier spelen in de tweede helft de 0-7 op. Even later maakte Tim Siekman ook zijn eerste treffer. In de slotfase scoorde hij ook nog eens de 0-9 en de 0-10.

Komende zaterdag staat de eerste echte krachtmeting op het programma. Dan oefent FC Emmen in Bornerbroek om half drie ’s middags tegen mede-eredivisionist Heracles Almelo. Trainer Dick Lukkien gaf tijdens de persconferentie aan dat hij langzaamaan de spelers met wie hij straks in de competitie mogelijk in de basis wil spelen meer minuten wil laten maken. Komende zondag is de jaarlijkse Open Dag. Om half drie op deze Open Dag oefent FC Emmen in het stadion tegen het Drents Verbond All Star Team.

Rolder Boys-FC Emmen 0-10

1. Jansen 0-1 (strafschop), 35. Marinus 0-2, 40. Marinus 0-3, 45. Marinus 0-4, 56. Ben Moussa 0-5, 58. Arias 0-6, 60. In ’t Veld 0-7 (e.d.), 64. Siekman 0-8, 74. Siekman 0-9, 90. Siekman 0-10.

FC Emmen eerste helft: Scherpen; Gronsveld, Veendorp, Engbers en Bourdouxhe; Bijl, Bos en De Vos; Slagveer, Marinus en Jansen.

FC Emmen tweede helft: Scherpen; Klok, Timmerman, Bakker en Siekman; Ben Moussa, Chacon en Oldenburger; Aalderink, Bijlsma en Arias.