Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verdedigt ongeslagen status in Doetinchem


Wedstrijddag nummer zeven van de Jupiler League brengt FC Emmen een uitwedstrijd naar De Graafschap. Twee ploegen die elkaar tot nu toe in de competitie niet veel ontlopen. De Doetinchemmers hebben een puntje meer dan de Emmenaren en bekleden daarmee de zesde positie terwijl FC Emmen het met plaats negen moet doen.  De Graafschap verloor één wedstrijd en wel thuis tegen MVV terwijl FC Emmen nog steeds ongeslagen is mede dankzij het opmerkelijke rijtje van vijf gelijke spelen op rij.

De Graafschap en FC Emmen hebben elkaar in de voorbereiding al ontmoet. Een wedstrijd waaraan veel Emmenaren nog met gemengde gevoelens terugdenken. Immers in het eerste half uur werden de Drenten totaal overlopen en mochten van geluk spreken dat het in die fase bij drie tegengoals bleef. De wedstrijd was op het einde van de voorbereiding zodat de vrees werd geuit dat de verdediging van de Emmenaren het weleens lastig zou kunnen krijgen. Een voorspelling die totaal niet uit kwam want na zes wedstrijden heeft FC Emmen met slechts vier goals tegen de minst gepasseerde verdediging in de Jupiler League. In de eredivisie halen alleen Ajax en Feyenoord hetzelfde aantal tegengoals. De Graafschap beschikt eveneens over een goede verdediging met slechts vijf goals tegen. De Graafschap en FC Emmen hebben verder gemeen dat ze beiden vorige week vrijdag niet verder kwamen dan 0-0 en alle twee zijn uitgeschakeld in de beker. FC Emmen verloor van NEC en De Graafschap werd na strafschoppen uitgeschakeld door Kozakken Boys waarmee de Achterhoekse trainer Henk de Jong absoluut niet blij was.

In de basisopstelling van FC Emmen keert Jeroen Veldmate na een blessure weer terug. Zijn vervanger Josimar Lima blijft evenwel ook deel uitmaken van het basisteam waarin deze keer Youri Loen wegens een blessure ontbreekt. Opstelling FC Emmen: Telgenkamp: Bijl, Veldmate, Lima, Veendorp, Bakker, Ben Moussa, Chacon, Bannink, Peters, Klok. Naast Loen zijn ook Henk Bos, Mario Bilate Tim Siekman en Michiel Hemmen niet fit.
De Graafschap: Bednarek; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, Driver, Tutuarima; Receveur, Diemers, Van Mieghem; Van den Hurk, Ars.