Terug naar overzicht Terug

FC Emmen uit naar FC Eindhoven


Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen reist FC Emmen naar de Aalsterweg in Eindhoven voor de traditionele ontmoeting tegen FC Eindhoven. FC Emmen speelt immers voor het dertigste seizoen betaald voetbal en in al die jaren waren de Eindhovenaren trouwe tegenstanders. 


Na de veel besproken wedstrijd tegen De Graafschap, vriend en vijand waren het er over eens dat FC Emmen gewoon drie punten had moeten pakken, nu dus het duel tegen FC Eindhoven dat geen geweldige start kende. Daar was ook de tegenstander niet voor want het betrof een uitwedstrijd tegen degradant NEC Nijmegen. FC Eindhoven verloor met 3-1 en was betrekkelijk kansloos hoewel de wedstrijd wel werd beïnvloed door een rode kaart in de 39e minuut voor FC Eindhoven verdediger Timothy Durwael nadat hij Paco van Moorsel onderuit schoffelde. De aansluitende strafschop leverde de 2-0 op en de wedstrijd was gespeeld.

FC Eindhoven eindigde het afgelopen seizoen op een verdienstelijke zesde plek en deed een ronde mee aan de play offs. Of de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong dat kunststukje kan herhalen moet uiteraard worden afgewacht maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld FC Emmen was de selectie al in een vroeg stadium rond en kon dus rustig naar de competitie toe worden gewerkt. Er zijn veel spelers vertrokken maar de gaten zijn ook weer opgevuld. Zo vertrok de talentvolle Nayib Lagouireh (10 goals) naar Roda JC en de technisch begaafde Jasper Waalkens naar Fortuna Sittard. Tot de belangrijkste nieuwkomers behoren Roald van Hout en Tom Boere. Eerstgenoemde heeft vier jaar voor RKC en twee seizoenen bij Sparta gespeeld. Boere was ooit een talent in de Ajax school maar speelde de afgelopen drie seizoenen bij AA Gent waar hij nauwelijks speeltijd kreeg. 

Statistisch gezien maakt FC Emmen een redelijke kans op een goed resultaat in het Jan Louwers stadion. Van de voorgaande 29 wedstrijden won de thuisclub er twaalf, tien keer kwam er een gelijkspel uit de bus en zeven maal won FC Emmen. Scheidsrechter is Erwin Blank uit Heerhugowaard. Een fluitist uit de Masterclass die vorig seizoen zijn debuut maakte en drie duels in de Jupiler League op zijn staat van dienst heeft staan.