Terug naar overzicht Terug

FC Emmen heeft Roland Bergkamp binnen


FC Emmen heeft in Roland Bergkamp de gewenste spits over de streep getrokken. De partijen hebben vanmorgen een overeenkomst voor de duur van een seizoen afgesloten. Bergkamp is vrijdagavond tegen FC Eindhoven inzetbaar maar staat nog niet in de basisopstelling.


Tevreden gezichten bij Roland Bergkamp, Wim Beekman en Joop Gall.

Met het zetten van de handtekeningen is een einde gekomen aan een wekenlange onzekerheid voor wat betreft de invulling van de spitspositie bij FC Emmen. Algemeen-directeur Wim Beekman legt nog eens uit waarom. ,,In het voorjaar heeft de club het besluit genomen om de optie met Roland Bergkamp niet te lichten wat hem een transfervrije status heeft opgeleverd. Hij had uiteraard het volste recht om rond te kijken of er elders belangstelling voor hem was. Voor FC Emmen was hij echter altijd nog de eerste keus hoewel we natuurlijk ook andere opties hebben bekeken zoals bijvoorbeeld Rick ten Voorde die er op het laatste moment voor koos om naar FC Dordrecht te gaan. Gelukkig zijn we nu toch met Roland tot overeenstemming gekomen waarmee we de selectie zo goed als compleet hebben. Wel is er nog een behoefte aan een echte linkspoot.”

Roland Bergkamp, die uiteindelijk overstag is gegaan voor de druk die constant door FC Emmen op hem is uitgeoefend, lijkt als een verloren zoon te zijn binnengehaald wat een zware druk op hem zou kunnen leggen. Hij voelt dat echter niet zo. ,,Ik heb met mijn zaakwaarnemer nog wat opties bekeken maar de knoop richting FC Emmen doorgehakt. Ik denk dat er een beter team dan vorig seizoen staat en dat bij mijn  speelstijl past. Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk te scoren maar minstens zo belangrijk is nuttig voor het team te zijn. Wat dat betreft heb ik er het volste vertrouwen in.” 

Trainer Joop Gall was uiteraard verguld met het feit dat Roland Bergkamp over de streep is getrokken en ziet nog steeds in de Fin Niklas Tarvajärvi een mogelijk back-up voor Bergkamp. De Fin, die al een tijdje meetraint, zou dan op amateurbasis moeten komen wat hij ook wel wil. Wat de linkspoot betreft is de Engelsman Luke Giverin afgetest. De ex-speler van Manchester United heeft wel als middenvelder een goede indruk achter gelaten maar niet als linkerverdediger volgens Joop Gall. Hij valt als mogelijke versterking dus af.

Voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven is de basisopstelling van FC Emmen ongewijzigd gebleven in vergelijking met het elftal dat 1-1 tegen De Graafschap speelde. De opstelling ziet er als volgt uit: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve, Resida, Peters, Deul. Tim Siekman en Danny Menting zijn niet beschikbaar.