Terug naar overzicht Terug

FC Emmen trekt verdediger Joris Voest aan


FC Emmen kwam gister met Joris Voest tot een akkoord om zijn profcarrière in Drenthe een vervolg te geven. Vanaf zijn vakantieadres gaf Voest via zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe zijn jawoord aan Emmen. Voest kwam vanaf 2006 uit voor de jeugd van Heerenveen, en haalde sportief succes met Oranje-17 waarmee hij als basisspeler in 2012 het EK won. Na de medische keuring zal de 22 jarige –op Terschelling geboren– linksback een contract tekenen voor de duur van één seizoen met daarbij een optie voor nog een extra seizoen.


Jan Korte over de verdediger: “Onze scouts kijken scherp naar de jonge talenten die rondlopen in de noordelijke beloftenelftallen. Joris Voest is zo’n talent, die het nog niet in het betaald voetbal heeft laten zien vanwege een nare blessure enige tijd geleden. Na volledig herstel is hij toe aan een nieuwe kans, een volgende uitdaging om als speler te groeien en zich door te ontwikkelen. Wij denken dat wij elkaar de komende periode vooruit kunnen helpen en zijn daarom tevreden dat we Joris Voest aan onze selectie kunnen toevoegen.”

Joris Voest: “Ik heb het heel lang enorm naar mijn zin gehad bij Heerenveen, maar op dit moment is het voor mij het beste om op een hoger niveau dan de beloften te spelen, en Emmen benaderde mij met een enthousiast verhaal. Aangezien ik vrijwel mijn hele leven in Ruinerwold heb gewoond, ken ik Emmen goed en heb ik de club altijd gevolgd. Alle spelers krijgen een kans om minuten te maken, en kunnen zich in de basis knokken. Als echte Drent ben ik daarom zeer blij met deze uitdaging, en wil ik komend seizoen vol gaan voor deze mooie kans!”