Terug naar overzicht Terug

Eerke Kamies, vrijwilliger jeugdopleiding FC Emmen plotseling overleden


Gisteren, vrijdag 16 juni 2017 bereikte ons het droevige bericht dat Eerke Kamies plotseling is overleden. Eerke was een authentieke maar zeer gewaardeerde vrijwilliger met unieke vaardigheden en bovenal gepassioneerd. Na vele jaren voor zijn dorpsclub vv Oring (inmiddels een fusieclub in de vorm van vv H.O.C.) een gouden kracht te zijn geweest kwam hij in seizoen 2012/2013 in aanraking met FC Emmen. Bij de heropbouw van de jeugdopleiding van FC Emmen was hij vanaf de start betrokken. Zo werd hij in het seizoen 2012/2013 organisatorisch medewerker van de voetbalschool. Na dat seizoen ging hij samenwerken met Joseph Oosting om de jeugdopleiding verder te professionaliseren en regelde hij de meeste administratieve zaken binnen de jeugdopleiding. Toen dit met de steeds groter wordende jeugdopleiding uitgroeide tot bijna een fulltime baan, werd hij Management assistent van Paul Kamphuis en zag hij de jeugdopleiding mede dankzij zijn inzet op tal van taakgebieden verder opbloeien. Zo was hij organisatorisch coördinator van de voetbalschool en verrichte hij vele secretariële en planningswerkzaamheden. Eerke zat nooit stil en wijdde zijn leven aan FC Emmen waar hij zich liet zien als een echte duizendpoot. Vele voetbalmensen in de club maakten graag en veelvuldig gebruik van zijn diensten en riepen zijn hulp in, want hij zei nooit nee. Dit was ook het geval toen de B’s (O17) hem 3 jaar geleden vroegen of hij teammanager wilde worden. Zo trok hij ook in het weekend erop uit met de jongens van de FC Emmen jeugd en dit werd een week geleden beloond met handhaving in de Eredivisie!

Een authentieke persoonlijkheid die zijn leven de laatste jaren volledig leefde voor de FC Emmen Jeugd. Omdat je slechts 58 mocht worden zijn wij onthutst, en voelen ons verslagen. We zullen je missen…

In het Stadion van FC Emmen zijn donderdag 22 juni om 10:30 uur alle voetbalvrienden van Eerke uitgenodigd om afscheid van hem te kunnen nemen.

Om Eerke Kamies een laatste eer te bewijzen is de dresscode tijdens de dienst iets van roze en is een korte broek ook geen probleem.

R.I.P.  Eerke Kamies

Eerke Kamies