Terug naar overzicht Terug

FC Emmen trapt af met 6-0 zege op Bargeres


FC Emmen-trainer Joop Gall staat voor de taak uit zijn kwantitatief forse selectie een basisteam te kristalliseren. Daartoe is zo vroeg in de voorbereiding een duel tegen een zondag derdeklasser als Bargerers natuurlijk nog verre van bepalend maar toch wacht op korte termijn met Ajax de zwaarst denkbare tegenstander in Nederland. De Amsterdammers komen immers komende zaterdag al naar Emmen. En het zou mooi zijn indien FC Emmen een goed figuur slaat.


 

Anmar Almubaraki aan de bal.

 

Yannick de Wit speelde de tweede helft.

 

Trainer Joop Gall debuteerde met winst op Bargeres (Foto’s Boudewijn Benting)

 Tegen Bargeres startte Gall met voornamelijk spelers uit de selectie van vorig seizoen. Met centrale verdediger en aanvoerder Antoine van der Linden en Anmar Almubaraki op de nummer tien positie als nieuwkomers. Verder moest Shkodran Metaj door het ontbreken van Randy Rustenberg, verder waren Bart de Groot en Kelvin Maynard niet van de partij, als linker verdediger fungeren. Deze formatie moest toestaan dat Bargeres de eerste doelrijpe kansen kreeg. Met medewerking van FC Emmen want door het uitglijden van Kevin Görtz en twee minuten later door slecht uitverdediger van Harm Zeinstra, kreeg Bargeres aanvoerder Reinier Visser plotseling twee behoorlijke kansen. Hij was blijkbaar te zeer verrast door deze kansen en kon ze niet afwerken.

   

Antoine van der Linden na negen jaar terug bij FC Emmen.

   

Eldridge Rojer wordt bij de arm genomen. (Foto’s FC Emmen Media).

De doelpuntenproduktie van FC Emmen werd geopend door Eldridge Rojer die vervolgens de aangever was bij de 0-2 van Kay Velda. In het laatste kwartier voerden Michal Mravec met een knal van achttien meter, Ruud ter Heide scoorde na een mooie combinatie met Kay Velda en Anmar Almubaraki maakte er 0-5 van met een fraaie solo over rechts. Jeffrey de Visscher kreeg nog voor de thee twee goede mogelijkheden maar was onfortuinlijk in de afwerking.
Na de pauze maakten de nieuwkomers Peter van der Vlag, Said Bakkati, Norair Mamedov, Yannick de Wit en Wouter Weghorst hun opwachting. In deze samenstelling was FC Emmen uiteraard ook dominant maar kon de score door fanatiek verdedigen van Bargeres niet verder opvoeren tot 0-6. De maker was Elson Almeida.
Bargeres-FC Emmen 0-6. 12. Rojer 0-1, 22. Velda 0-2, 32. Mravec 0-3, 34. Ter Heide 0-4, 44. Almubaraki 0-5, 59. Almeida 0-6. Scheidsrechter: Wuite. Toeschouwers: 700.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra: Kunst, Görtz, Van der Linden, Metaj, Velda, Almubaraki, Mravec, De Visscher, Ter Heide, Rojer.
Tweede helft; Van der Vlag: Bakkati, De Wit, Görtz, Metaj, Velda, Almubaraki, Mravec, Almeida, Weghorst, Mamedov.