Terug naar overzicht Terug

FC Emmen stuit op optimistisch gestemd NEC


Het optimisme in het NEC-kamp is groot voor de aanstaande play off kraker tegen FC Emmen. De Drentse formatie moet geen probleem vormen is de algemene mening. De Nijmeegse interim-coach Ron de Groot na afloop van het duel tegen SC Heerenveen: ,In de nacompetitie heb je een apart soort wedstrijden. FC Emmen heeft een fysiek sterke ploeg. Maar wij gaan met veel vertrouwen naar de nacompetitie. Als we het niveau halen, dat we tegen Heerenveen hebben gehaald, dan gaat het lukken. Daar ga ik wel van uit.’’ FC Emmen heeft er waarschijnlijk geen problemen mee dat NEC zich favoriet acht. Gelet op de prestaties in de afgelopen competitie is dat ook logisch. Maar play offs hebben zo hun eigen wetten want het is niet altijd de favoriet die boven blijft drijven.

De poorten van de JENS Vesting gaan donderdagavond reeds om 19.15 uur open. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

NEC Nijmegen en FC Emmen hebben elkaar vier keer eerder in de nacompetitie ontmoet. Alle vier duels vonden plaats in de vorige eeuw met telkens als resultaat dat NEC de overhand had. De eerste wedstrijd was op 2 juni 1996, Emmen had de eerste kans op promotie gemist tegen Heerenveen en kreeg nog een herkansing tegen een eredivisieclub en dat was NEC. Thuis verloor Emmen met 2-1 en uit werd het 0-0 in een wedstrijd waar Emmen vaak het beste van het spel had. In mei/juni 1996 kreeg Emmen een nieuwe kans zich te plaatsen via NEC Nijmegen. Op 11 mei 1996 werd het in Nijmegen 3-1 voor de thuisclub maar op 1 juni kreeg FC Emmen toch nog de mogelijkheid te promoveren. Het moest op de laatste dag van de nacompetitie met twee goals verschil van NEC winnen, het lukte echter weer niet. Drie keer is echter scheepsrecht, wellicht lukt het FC Emmen in het derde treffen tegen NEC wel.

alberda tegen cees lok-nec

Cees Lok springt het hoogst. Links komt Tony Alberda te kort (FC Emmen-NEC in 1996).

Knipsel

Tony Alberda wordt vastgehouden door NEC verdediger Mark Verhoeven (1996). Rechts Roy Stroeve.

Het huidige NEC Nijmegen wordt sinds kort gecoached door Ron de Groot. De rasechte Nijmegenaar volgde de zeer gedreven Duitser Hyballa op die al zijn inspanningen ten spijt op degradatie afkoerste. De selectie kent een multiculturele samenstelling, zo stond er tegen SC Heerenveen twee Fransen, een Bosnië-Herzogovinaar, twee Duitsers en een Pool in de basis. Daarnaast vielen er een Portugees en een Nigeriaan in. Topscorer van de ploeg is Jay-Roy Grot met vijf goals, het jonge talent Ferdi Kadioglu kwam tot vier evenals Kevin Mayi.