FC Emmen onder 17 pakt punt tegen SC Heerenveen

FC Emmen onder 17 en de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen hebben het midweekse competitieduel met 1-1 afgesloten. Voor de Emmenaren was dat eigenlijk te weinig om te pogen alsnog de eerste zes te bereiken. De kansen voor meer waren er echter wel want er werden door de thuisploeg nogal wat prima mogelijkheden om zeep geholpen.

FC Emmen kwam al vroeg op voorsprong want na zes minuten spelen stond het 1-0. Dat was voor een belangrijk deel te danken aan een blunderende Heerenveen doelman Jan de Boer waarvan Jearl Margaritha profiteerde. Een minuut later was het bijna al weer gelijk doch de goal van de gasten werd afgekeurd. Er ontspon zich een levendig duel met kansen over en weer waarbij FC Emmen het merendeel voor haar rekening nam. Thijs Dallinga kreeg een kans voor open doel en schoot in goede positie net naast, Jearl Margaritha overkwam het zelfde en had op slag van rust gewoon moeten scoren maar kreeg de bal weer niet langs de Heerenveen goalie. SC Heerenveen was inmiddels wel op gelijke hoogte gekomen door een kopgoal uit een hoekschop van spits Eddo Nyamsangya. In de tweede helft kreeg Thijs Dallinga in de 54e minuut een dot van een kans, de doelman was reeds gepasseerd, maar de Emmer spits miste opnieuw. Bij tijd en wijle zette FC Emmen veel druk op de Friese verdediging maar de winnende goal bleef uit. FC Emmen had kort voor tijd nog geluk dat een door Cain Seedorf genomen vrij trap de dwarslat teisterde. Jordy Luchies, de veroorzaker van de vrije trap, moest er met een rode kaart af.
FC Emmen JO17: Jalving: Timmerman, Luchies, Osazee (78. De Vries), Scholte (78. Dokter), Keen (53. Carty), Roosken (53. Verheul), Quispel, Aalderink (68. Brand), Margaritha, Dallinga.