Terug naar overzicht Terug

FC Emmen stuit op leider in tweede periode


Na in de afgelopen twee uitwedstrijden stevige tikken om de oren te hebben gekregen hoopt FC Emmen in het eigen Univé stadion tot een betere prestatie te komen. De laatste thuiswedstrijd was tegen AGOVV Apeldoorn en die verliep wel succesvol waardoor trainer Harry Sinkgraven hoopt op een herhaling. Dat moet dan tegen Excelsior gebeuren dat na een langzame start, half september stond het nog op de elfde plaats, de laatste weken is opgeklommen naar de vijfde plaats op de algemene ranglijst. De huidige serie van vier achtereenvolgende overwinningen werd ingezet na de bizarre bekerwedstrijd tegen Haaglandia die na verlenging in 6-6 eindigde. De Rotterdammers waren uiteindelijk beter in het nemen van strafschoppen en mogen het aanstaande woensdag in de derde ronde opnemen tegen NEC Nijmegen. FC Emmen speelt komende dinsdag uit tegen Go Ahead Eagles.
FC Emmen trainer Harry Sinkgraven heeft de Rotterdammers afgelopen vrijdag tegen FC Zwolle aan het werk gezien omdat hij met zijn ploeg pas zondag aan de bak moest. Hij constateerde dat de formatie van trainer Alex Pastoor goed in elkaar stak. ,,Een jong elftal met diverse spelers afkomstig van Feyenoord. Voorin snelle jongens die kunnen profiteren van de goed uitgevoerde omschakelingen. Tegen FC Zwolle kwam het al na vijf minuten op voorsprong.” Excelsior heeft dit seizoen twee keer verloren en beide malen betrof het een uitwedstrijd. Bij Helmond Sport werd met 3-1 verloren en in Volendam ging de ploeg van de ook in Volendam goed bekende trainer Alex Pastoor met 1-0 onder uit.
In vergelijking met afgelopen zondag heeft Sinkgraven een paar wijzigingen aangebracht. Middenvelder Sofian Akouili en verdediger Timothy Cathalina hebben hun basisplaats verloren en worden vervangen door Michel Poldervaart en Kevin Görtz. Laartstgenoemde komt centraal achterin te staan waardoor Arjen Bergsma naar de rechtervleugel verhuist. De rentree van Roy Stroeve lijkt ook aanstaande. Hij heeft wegens problemen met een buitenmeniscus drie duels gemist maar heeft deze week zeer snel de aansluiting weer gekregen. Misschien dat hij vrijdag al op de reservebank kan zitten. Verder zijn Joos Valgaeren, Jannes Wolters, Tim Siekman en Pedro Beda geblesseerd. Doelman Agil Etemadi is definitief van de sterkte afgevoerd.