Terug naar overzicht Terug

FC Emmen steunt jonge voetballers in Kenia


Kenia en voetbal. In principe staat Kenia bekend om haar marathonlopers. Toch is voetbal, met name bij de jeugd, een belangrijk onderdeel van het leven. De middelen zijn echter schaars. Daarom lijkt het Shahira van der Zon en Jos Schaart, studenten aan de Hanzehogeschool Groningen, een fantastische ervaring om daar voetbal als middel in te zetten. In februari kwam het tweetal in contact met de directeur van Society Empowerment Project (SEP), Festus Juma. In de tussentijd heeft het project concrete vormen aangenomen.


SEP is een stichting die voetbal als middel inzet in de omgeving van Oyugis. De stichting geeft kinderen de mogelijkheid om te voetballen met de middelen die ze hebben. Zoals eerder vermeldt, de middelen zijn schaars. Toch probeert SEP maatschappelijk een belangrijke rol te vertolken.

Naast het feit dat er voetbalmogelijkheden zijn, wordt er in de zomermaanden een voetbaltoernooi georganiseerd. Organisaties vanuit heel Kenia worden uitgenodigd om aan dat toernooi deel te nemen. In combinatie met voorlichtingen met als onderwerpen HIV/aids en voeding voor, tijdens en na voetbalwedstrijden of trainingen. Daarnaast worden er voetbaltrainingen gegeven gedurende het vierdaags evenement. Het evenement wordt georganiseerd van 9 augustus tot en met 11 augustus.

FC Emmen heeft besloten om deze organisatie te willen steunen en heeft daarom voetbalschoenen en enkele tenues beschikbaar gesteld voor SEP. Een fantastische actie, waar SEP en alle betrokkenen enorm dankbaar voor zijn. Om een goed beeld te krijgen van hoe de accommodatie, voetbalmaterialen en de omgeving eruit ziet zouden we graag verwijzen naar de Facebookpagina van SEP. Mocht iemand meer informatie willen hebben over SEP en/of het toernooi, dan kan er een mail worden gestuurd naar Jos Schaart ([email protected]).