Terug naar overzicht Terug

FC Emmen stelt zwaar teleur


FC Emmen heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen laagvlieger Helmond Sport met 3-1 te verliezen. Het was absoluut  geen geflatteerde nederlaag want er viel weinig op af te dingen. FC Emmen speelde de minst goede wedstrijd van het seizoen tot nu toe en heeft veel om over na te denken.


Voor de zeventienjarige doelman Kjell Scherpen had het een mooie avond kunnen zijn. Onverwachts werd hij voor de leeuwen gegooid omdat eerste doelman Dennis Telgenkamp was geveld door een griepje. Het talent uit de Emmer jeugdafdeling liet zien dat voor hem een toekomst in het betaalde voetbal in het verschiet ligt en was het verlies niet aan te rekenen. Hij deed het gewoon prima maar werd feitelijk door zijn ploeg in de steek gelaten waardoor het geen gedenkwaardige  avond voor hem en FC Emmen was.

helmond2

helmond4

helmond6

Drie momenten uit het eerste duel van Kjell Scherpen (Foto’s: Bennie Wolbers).

AT5W2523

Youri Loen neemt de maat.

AT5W2541

De staf en reserves vieren de 0-1.

Bij FC Emmen ontbrak naast Dennis Telgenkamp ook Alexander Bannink. Dat was een groter verlies hoewel dat aanvankelijk nog niet echt zichtbaar was. FC Emmen begon immers prima en had na 51 seconden al op 0-1 moeten staan. Michael Chacon kreeg na een flater in de Helmondse verdediging een levensgrote kans in de schoot geworpen maar miste oog-in-oog met doelman Stijn van Gassel. Ruim tien minuten later kwam wel de 0-1 op het scorebord. Na een overtreding op Keziah Veendorp kreeg Youri Loen op een voor hem ideale afstand een vrije bal te nemen en de linkspoot krulde de bal fraai in de bovenhoek. Toen ook nog Mario Bilate een goede kans kreeg, maar zijn kopbal uit een voorzet van Gersom Klok miste de juiste richting, leek FC Emmen een prima avond tegemoet te gaan. Na ruim een half uur spelen werd het echter op de gelijkmaker getrakteerd. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Arne Naudts langs doelman Scherpen gekopt. Keziah Veendorp verloor daarbij het kopduel met Naudts.

AT5W2561

Kjell Scherpen in actie.

AT5W2586

Mario Bilate had hier kunnen scoren.

AT5W2622

Kjell Scherpen is kansloos op de kopbal van Edwards (tweede van links).

Na de rust ging het helemaal verkeerd met de zwalkende Emmenaren. Er zat weinig verband in de acties en kansen werden daarbij nauwelijks gecreëerd. Na precies een uur voetballen behoedde doelman Scherpen zijn ploeg voor een achterstand door een schot van Jordy Thomassen corner te tikken. Het vormde echter de inleiding tot de 2-1 want invaller Steven Edwards kopte daaruit de 2-1 binnen. Het inbrengen van Edwards bleek een gouden wissel want hij nam ook de 3-1 voor zijn rekening, eveneens uit een hoekschop die deze keer onnodig door Gersom Klok werd veroorzaakt.

Bij FC Emmen was net voor de 3-1 Omran Haydary in het veld gekomen en ruim een kwartier voor tijd werd ook nog Michiel Hemmen ingebracht. Het zette echter geen zoden aan de dijk. Er werd nog wel een soort slotoffensief ingezet waarin een doelpunt van Jeroen Veldmate werd afgekeurd. Aan de andere kant raakte Jordy Thomassen nog eens de onderkant van de lat en hield Kjell Scherpen invaller Furghgill Zeldenrust van een vierde Helmondse treffer af.

AT5W2775

Steven Edwards scoort de 3-1 tussen een woud van Emmenaren in.

AT5W2905

Kjell Scherpen komt hier het hoogst (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Trainer Dick Lukkien was uiteraard zwaar teleurgesteld. ,,Het eerste half uur was nog redelijk. In de eerste minuut hadden we al voor kunnen staan, dan een mooi doelpunt van Youri Loen en een kans voor Bilate. Daarna hebben we ons niveau niet gehaald. Helmond Sport ging tot het gaatje en dat was bij ons niet aan de hand. Debutant Kjell Scherpen kan echter geen verwijt worden gemaakt. Hij heeft het prima gedaan.’’

Helmond Sport-FC Emmen 3-1. 12. Loen 0-1, 33. Naudts 1-1, 60. Edwards 2-1, 67. Edwards 3-1. Scheidsrechter: Martens. Gele kaart: Janzen, Thomassen (Helmond Sport), Loen (FC Emmen). Toeschouwers: 1332.
Helmond Sport: Van Gassel; Hiwat (67. Zeldenrust), Warmolts, Fecunda, Janzen, Bourdouxhe, Zwanen (58. Edwards), Damen (75. De Braal), Thomassen Braber, Naudts
FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Chacon (72. Hemmen), Loen, Peters, Bilate, Jansen (66. Haydary).

Statistieken Helmond Sport-FC Emmen:
Balbezit: 55-45%
Doelpogingen: 12-7
Schoten op doel: 8-4
Schoten naast doel: 4-3
Vrije trappen: 12-16
Corners: 8-7
Reddingen doelman: 3-5
Gele kaarten: 2-1