FC Emmen onder 19 houdt FC Twente op gelijkspel

FC Emmen JO19-FC Twente JO19 1-1
FC Emmen en FC Twente hebben er vooral in de tweede helft een aantrekkelijke pot voetbal van gemaakt waarin fel om de punten werd gestreden. Dat gebeurde in de eerste helft ook wel alleen werden er in die periode weinig doelrijpe kansen gecreëerd. Het hoger geklasseerde FC Twente maakte een wat homogenere indruk maar FC Emmen veel goed met een tomeloze inzet. In het tweede bedrijf werden er wel mogelijkheden geschapen. Na een klein kwartier kwamen de gasten op voorsprong door een treffer van Xhelai Terziqi die bij de tweede paal vrij spel had. FC Emmen coach Bas Sibum had direct na rust Jearl Margaritha en Luciano Carty ingebracht en die zorgden voor meer gevaar voor het Twentse doel. Een misverstand tussen doelman Brian Haak en verdediger Kjelt Engbers had bijna de 0-2 tot gevolg maar het liep met een sisser af. Een minuut later viel het doelpunt aan de andere zijde. Een voorzet op maat van Jearl Margaritha werd door Thijs Dallinga koppend benut: 1-1. Bij die stand bleef het hoewel de gasten nog een doelpunt wegens buitenspel zagen afgekeurd terwijl bij FC Emmen Luciano Carty net voorlangs mikte.
FC Emmen JO19: Haak; Osazee, Berends, Engbers (83. Tinholt), Roosken, Deiman, Hindriks (46. Margaritha), Aalderink, Verheul (46. Carty), Dallinga, Quispel.
DSCF3855

Vrije trap voor FC Emmen die niets opleverde.

DSCF3852

Bas Aalderink loopt hier tevergeefs.

thijs

Thijs Dallinga lijkt gevaarlijk spel te plegen.

AZ JO17-FC Emmen JO17 5-1
FC Emmen onder 17 speelde uit bij AZ binnen zes minuten eigenlijk een verloren wedstrijd. In de 2de en 6de minuut scoorde AZ de 1-0 en 2-0 en wisten de Emmenaren dat het een hele moeilijke middag zou zijn. Toen na 23 minuten de derde tegengoal viel was de wedstrijd helemaal gespeeld, te meer omdat AZ de veel betere ploeg was. FC Emmen kwam er slechts sporadisch uit en kwam weinig aan voetballen toe. Nadat AZ in de tweede helft nog de vierde en vijfde goal had gescoord, wist Ben Scholte in de 66e minuut na een gave voorzet van Bjorn Plaggenborg toch nog  te scoren.
FC Emmen JO17: Thom van Rotterdam; Bjorn Klaassens, Jordy Luchies, Mart Bloemink,  Tom Bosman, Ben Scholte ( 65 Rowin Schuiling ), Jelmer Keen(50 Emiel de Vries ), Lars Dijk(70 Toine Slor ),  Leon Draisma(50 Job Vermeulen),  Bjorn Plaggenborg, Sven Jager(60 Jeroen Welles).

FC Emmen JO15-Buitenveldert JO15 3-0
Het blijft uitstekend gaan met FC Emmen onder 15. Bij de 3-0 overwinning op Buitenveldert kwam de koppositie niet in gevaar, de Emmenaren voeren de ranglijst in de eerste divisie aan zonder puntverlies. Nummer twee Hollandia heeft inmiddels vier punten achterstand en het als derde geklasseerde PEC Zwolle heeft vijf punten minder. Tegen Buitenveldert kwamen de Emmenaren al snel op voorsprong. In de vierde minuut schoot Dave Funke van grote afstand de 1-0 binnen. Deze stand bleef tot aan de rust staan ondanks pogingen om hierin verandering aan te brengen. Dat lukte FC Emmen vrijwel direct na de pauze wel. Jamai Kriekjes trok voor en Maurice Tinholt werkte keurig af voor de 2-0. FC Emmen was heer en meester en de wedstrijd speelde zich grotendeels op de helft van de Buitenvelders af. Voor de derde Emmer goal moest echter wel worden gewacht tot de 65e minuut toen Jamai Kriekjes doeltreffend was: 3-0.
FC Emmen JO15: Sibon: Slomp (53. Drayer), Funke, Meiles, Mansaray, Hulshof, IJpelaar, Broers, Tinholt (53. Fik), Roufs, Kriekjes.

giel fransen

Giel Fransen gaat onderuit op de rand van de zestien.

kriekjes

Jamai Kriekjes is net te laat.

FC Emmen JO13(1)-Almere City FC JO13(1) 0-1
De nederlaag was minimaal maar het was toch de zevende verliesbeurt van het seizoen. De enige en winnende goal voor de Almeerders viel in de 44e minuut. FC Emmen staat veertiende en laatste met nul punten. Nummer dertien FC Groningen heeft vijf punten meer.

FC Emmen JO13(2)-ATC ’65 JO13(1) 1-3
Al in de eerste minuut incasseerde FC Emmen onder 12 de eerste treffer. Toen daar nog in de 15e en 21e minuut twee tegentreffers op volgden, leek het een gelopen koers. Vlak voor rust kon de thuisploeg nog via Mike Kriekjes de 1-3 laten aantekenen. Zo slecht als FC Emmen voor de rust speelde, zo goed was het na de pauze. Er werd voor elke meter gevochten op jacht naar de aansluitingstreffer. De vaak door Alsemy Cisse opgezette aanvallen brachten mogelijheden voor Finn Hoogeveen en Mike Kriekjes maar het fortuin ontbrak.
FC Emmen: Kuiper; Dekker (Woest), Ruigrok (Van Damme), Jonker (Doumbiya), Hindriks (Joseph), Mertens (Bazuin), Van der Giessen, Oranen (Nsegiyumva), Cisse.

Emmen JO11(1)-‘d Olde Veste JO11(1) 12-1
DZOH JO11(1)-Emmen JO11(2) 6-2