Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start vierde periode bij kampioen derde periode


Op zich lijkt de vierde periode voor FC Emmen de beste periode om zich te manifesteren. Van de zes tegenstanders staat alleen MVVV in het linkerrijtje van de Jupiler League maar de vijf anderen staan twaalfde of lager waarvan met Fortuna Sittard (18), FC Dordrecht (19) en FC Omniworld (20) zelfs de onderste drie van de ranglijst. Dat vereist echter wel een ploeg in goede doen en de vraag is of FC Emmen dat is of op korte termijn kan worden. Telstar staat er momenteel wel uitstekend voor. Het verbaasde de tegenstanders en waarschijnlijk zich zelf door de vierde periode te pakken. Weliswaar als vervanger van VVV-Venlo dat reeds een titel op zak had, maar dan nog betekent het dat achttien cubs in de vierde periode lager zijn geëindigd. 
Ondanks de periodetitel staat Telstar overigens slechts als twaalfde geklasseerd omdat het daarvoor gewoon slecht draaide. Eind september stond de formatie van trainer Edward Metgod bijvoorbeeld negentiende en achttiende toen het op 26 oktober aan de vierde periode begon met een overwinning op Go Ahead Eagles. Na een nederlaag tegen Fortuna Sittard begon de opmars met zege’s op FC Omniworld, BV Veendam en Cambuur plus een gelijkspel bij FC Dordrecht. Op Cambuur na dus de punten gepakt bij ploegen uit de onderste helft.
FC Emmen trainer Paul Krabbe hoopt uiteraard op een betere periode voor zijn ploeg maar verliest de realiteit niet uit het oog. ,,We kunnen van iedereen verliezen maar niet van iedereen winnen. Wat Telstar betreft is dat een ploeg natuurlijk met op dit moment een groot zelfvertrouwen. Ze hebben een prijs gepakt en kunnen frank en vrij spelen. Theoretisch zou het natuurlijk kunnen dat ze nu de teugels wat laten vieren maar daar ga ik niet van uit. Het is een hardwerkend elftal dat een slechte tijd heeft afgesloten met een periodekampioenschap. Dat vind ik knap.”
FC Emmen kan morgenavond niet beschikken over: Thomas Villadson, Sander Danes, Callum Little, Tim Matavz, Martijn Kamps, Morten Friis en Jannes Wolters. Statistisch gezien kan FC Emmen desondanks met een goed gevoel afreizen want op sportpark Schoonenberg hebben de Emmenaren van de laatste twaalf uitwedstrijden tegen Telstar er slechts eentje verloren. Dat was op 1 december 2001 toen het 1-0 voor de thuisploeg werd. Van de overige elf werd er een maal gelijkgespeeld en liefst tien keer gewonnen. Scheidsrechter is Serdar Gözübüyük: het pas 22-jarige talent uit de Masterclass van de KNVB. Hij fluit zijn zesde wedstrijd in de Jupiler League en is afkomstig uit Hoofddorp dat op fietsafstand van sportpark Schoonenberg ligt.