Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start tweede periode thuis tegen Telstar


Voor Azing Griever wordt het een jubileumwedstrijd want het is de 250e keer dat hij als trainer een competitiewedstrijd in het betaalde voetbal begeleidt. Het ongelooflijke toeval wil overigens dat het ook voor Jan Poortvliet, de trainer van het bezoekende Telstar, de 250e competitiewedstrijd als trainer in het profvoetbal is.
Voor FC Emmen moet het duel tegen Telstar als een keerpunt dienen. De laatste maanden is er steeds redelijk tot goed gevoetbald maar erg weinig punten gepakt. Dat laatste geldt zeker voor de thuiswedstrijden want in eigen huis gingen alle duels tot dus ver verloren. Ook bij Telstar stromen de punten niet al te soepel binnen en de Noordhollanders doen het juist in uitwedstrijden niet goed met slechts een puntje. Wel won het thuis met 3-0 van FC Den Bosch en dat ene puntje uitwaarts werd in Volendam bereikt. Resultaten die bepaald niet slechts zijn. Duidelijk is wel dat de Noordhollanders spits Glynor Plet missen. Hun scoorde het afgelopen seizoen 20 keer en speelt intussen voor Heracles.
FC Emmen heeft geen verrassingen in de opstelling. Angelo Zimmerman is terug van een schorsing en neemt zijn plaats in de achterste lijn in. Sander Fischer is weer fit maar zal vooreerst met een plaatsje op de bank genoegen moeten nemen. Kay Velda en Michel Poldervaart doen aan looptraining maar zijn niet inzetbaar. Wat uiteraard ook voor de langdurig geblesseerde Erik van der Ven geldt.
 


 

Azing Griever actief op zijn laatste trainingsdag.

 

De trouwe supporters zien het wel zitten.