FC Emmen start oefenseizoen met 5-0 winst

Liefst 20 spelers maakten hun opwachting in de selectie van FC Emmen in het eerste oefenduel tegen de amateurvereniging Emmen. Gezamenlijk waren ze verantwoordelijk voor de 5-0 zege. De uitslag stond echter bij rust al vast omdat het na de pauze ingezette elftal niet meer tot scoren kwam.

Van de 20 spelers was een minderheid overgebleven uit het vorige seizoen zodat trainer Dick Lukkien en zijn staf lekker kunnen puzzelen hoe de uiteindelijke basisformatie er zal moeten uitzien. Vast was wel dat de formatie in de eerste helft het beste uit de verf kwam. Het duo Cas Peters/Alexander Bannink aangevuld met Mario Bilate lijkt een zekerheidje. Alexander Bannink kopte al na vijf minuten de 0-1 binnen en nam later ook de 0-3 voor zijn rekening met een assist van Cas Peters. Laatstgenoemde had daarvoor de 0-2 binnen gekopt. Kort voor rust verhoogde Youri Loen met een vrije trap ineens de stand tot 0-4 en in de slotminuut was Mario Bilate succesvol. Hij veroverde zelf de bal en passeerde vervolgens de prima doelman Lars van der Swaluw. Lukkien liet centraal achterin Keziah Veendorp en Jeroen Veldmate van start gaan. Ze hadden het niet echt moeilijk hoewel met name Jordy Gierveld en Janiek Arends bij de amateurs af en toe voor dreiging zorgden. Op het middenveld stond ondermeer Michael Chacon die ooit zijn loopbaan in de jeugd van FC Emmen begon. Hij was de enige, naast doelman Dennis Telgenkamp, die ook in de tweede helft mocht opdraven na een goede eerste en een minder opvallende tweede helft te hebben gespeeld.

Voetbal oefenwedstrijd VV Emmen - FC Emmen Foto Boudewijn Benting Emmen Km 10
Alexander Bannink in actie met rechts Janiek Arends en links Resmon Roemahlewang.
Michael Chacon in duel met Nick Kroeze (2).
Mario Bilate scoorde de 0-5 (Foto’s: Boudewijn Benting).

In de tweede helft stond er veel jeugd in de opstelling. Waaronder met Thijs Dallinga en Joost Quispel zelfs twee zestienjarigen en verder het Limburgse talent Omran Haydary. Dallinga maakte indruk met een paar goede acties. Haydary had in de slotfase kunnen scoren maar zag tot tweemaal toe een inzet tot hoekschop worden verwerkt. Gescoord werd er in de tweede helft dus niet meer.

Het oefenprogramma van FC Emmen gaat zaterdag al verder met de wedstrijd in Klazienaveen tegen de fusieclub FC Klazienaveen. Op sportpark de Planeet wordt om 16.00 uur begonnen en de toegang is gratis.

Voetbal oefenwedstrijd VV Emmen - FC Emmen Foto Nick Benting Emmen Km 10
Michael Chacon lijkt doelman Lars van der Swaluw te passeren (Foto: Nick Benting).

Emmen AV-FC Emmen 0-5. 5. Bannink 0-1, 19. Peters 0-2, 29. Bannink 0-3, 43. Loen 0-4, 45. Bilate 0-5. Scheidsrechter: Schaper. Toeschouwers: 600.
FC Emmen, eerste helft: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Loen, Ben Moussa, Chacon, Bannink, Scheper, Bilate, Peters.
FC Emmen, tweede helft: Telgenkamp: Bijl, Lima, Wielink, Voest, Bijlsma, Huizing, Chacon, Quispel, Dallinga, Haydary.