Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met 5-2 langs Fusie Club Klazienaveen


FC Emmen heeft de feestelijke presentatie van de fusieclub Klazienaveen luister bijgezet met een 5-2 overwinning. Na een helft spelen stonden de profs reeds op een 3-0 voorsprong. Opvallendste speler bij FC Klazienaveen was Patrick Bloemberg die beide treffers voor de nieuweling scoorde.


Twintig jaar geleden won Emmen in de voorbereiding op het seizoen 1997/98 met 24-0 van Klazienaveen. Topscorer in die wedstrijd was Michel van Oostrum met negen goals. Dat zat er deze keer niet in maar de score viel wel iets te mager uit. Dat lag niet aan Cas Peters die zich al in blakende vorm liet zien. Hij scoorde de 0-1 en 0-2 en gaf de assist voor de 0-3. In de tweede helft werd hij zoals de meeste spelers gewisseld.

6

FC Emmen-directeur Ben Haverkort overhandigt FC Klazienaveen voorzitter Gerd Veenstra een ingelijst shirt met handtekeningen.

11

Casper Goedkoop vervult dit seizoen dubbelrol: assistent bij FC Emmen en hoofdtrainer FC Klazienaveen.

Het was feest op sportpark De Planeet waar FC Klazienaveen werd gelanceerd. Voor een kleine tweeduizend toeschouwers was het sluitstuk het duel tegen FC Emmen. De Emmenaren zijn nog in het prille stadium van de voorbereiding waarin nog geen basis valt te herkennen. In vergelijking met een dag eerder tegen de vv Emmen waren de opstelling dan ook weer danig door elkaar geschud. Zo speelde Cas Peters zonder Alexander Bannink en Mario Bilate en moest het doen met de junioren Thijs Dallinga en Jearl Margaritha. Laatstgenoemde had donderdag nog geen speeltijd gehad en legde de aanvankelijke schroom van zich af en werd steeds brutaler. Zo leverde hij de assist bij de 0-2 van Cas Peters. De tengere stad-Groninger Jearl Margaritha mocht als enige veldspeler de negentig minuten vol maken. Dat mocht ook doelman Kjell Scherpen die de eerste tegengoals in de voorbereiding moest incasseren. Na de twee goals van Peters scoorde Michael Chacon de 0-3 op aangeven van Cas Peters.

12

Thijs Dallinga gaat langs zijn tegenstander.

16

Doelman Kjell Scherpen (links) maakte zijn debuut in een oefenwedstrijd.

18

Michael Chacon (20) scoort hier de 0-3 (Foto’s: Bennie Wolbers).

Fc Klazienaveen - Fc Emmen Foto Boudewijn Benting Klazienaveen Km 25
Jearl Margaritha moet even worden opgelapt.
Fc Klazienaveen - Fc Emmen Foto Boudewijn Benting Klazienaveen Km 25
Kjell Scherpen is geklopt (Foto’s: Boudewijn Benting).
Fc Klazienaveen - Fc Emmen Foto Nick Benting Klazienaveen Km 25
Lima met een knal op de paal.
Fc Klazienaveen - Fc Emmen Foto Nick Benting Klazienaveen Km 25
Freddy Quispel baant zich een weg (Foto’s: Nick Benting)

Het scoren ging in de tweede helft wat moeizamer. Er waren in het begin goede mogelijkheden voor Josimar Lima (op de paal) en Mario Bilate (corner) maar in plaats van zelf te scoren kwam FC Klazienaveen op 1-3. Doelpuntenmaker was Patrick Bloemberg met een vrije trap ineens vanaf zeventien meter. In het laatste kwartier zorgde Mario Bilate, op aangeven van Youri Loen en Alexander Bannink, voor een acceptabeler 1-5 stand maar door wederom een goal van Patrick Bloemberg werd het uiteindelijk 2-5. Youri Loen had in de laatste minuut bijna het halve dozijn volgemaakt maar zag zijn vrije trap tot hoekschop worden verwerkt.
FC Klazienaveen-FC Emmen 2-5. 16. Peters 0-1, 30. Peters 0-2, 38. Chacon 0-3, 73. Bloemberg 1-3, 78. Bilate 1-4, 86. Bilate 1-5, 86. Bloemberg 2-5.
FC Emmen, eerste helft: Scherpen: Klok, Veldmate, Wielink, Voest, Bijl, Chacon, Scheper, Peters, Dallinga, Margaritha.
FC Emmen tweede helft: Scherpen: Huizing, Lima, Veendorp, Loen, Quispel, Szela, Bannink, Bijlsma, Bilate, Margaritha.