Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start met Bergkamp tegen Jong PSV


FC Emmen neemt het aanstaande vrijdag en komende maandag op tegen twee Brabantse ploegen. Vrijdagavond komt Jong PSV op bezoek en maandag het sterke FC Den Bosch. Vorig seizoen beleefde FC Emmen weinig plezier aan de ontmoetingen tegen deze ploegen want het pakte slechts een puntje thuis tegen FC Den Bosch. Jong PSV was met twee maal 2-0 te sterk.


Roland Bergkamp, die tegen FC Eindhoven in de tweede helft inviel, zal er vrijdag tegen Jong PSV wel vanaf de start bij zijn. Of hij de negentig minuten kan volmaken is een open vraag. Trainer Joop Gall: ,,We beginnen met hem en we zien wel hoe het loopt. Conditioneel heeft hij een inhaalslag moeten maken, maar de rest zoals bijvoorbeeld wedstrijdritme, moet nog komen. Het gaat ook van het beeld van de wedstrijd afhangen hoe lang hij blijft staan. Lijkt het niet zinvol, halen we hem er uit want maandag is weer een wedstrijd.” Voor Roland Bergkamp moet Leandro Resida wijken. Voor het overige wijkt het basisteam niet af van zoals het afgelopen vrijdag in Eindhoven speelde. Het elftal ziet er als volgt uit: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve, Deul, Bergkamp, Peters. 

Jong PSV

Met een punt uit de eerste twee ontmoetingen is de start van FC Emmen natuurlijk voor verbetering vatbaar en wellicht dat in het duel tegen Jong PSV de eerste driepunter kan worden bijgeschreven. Dat zal echter geen gemakkelijke opgave zijn want de Eindhovense formatie barst van het talent. Zo zal hoogstwaarschijnlijk het veelbesproken talent Zakaria Bakkali van de partij zijn die al twee keer in Jong PSV heeft gespeeld. Ook Jetro Willems zou in Emmen zijn opwachting kunnen maken. De back raakte in april van dit jaar geblesseerd aan de binnenband van een knie wat hem vele maanden kostte. De afgelopen week maakte hij uit tegen MVV Maastricht zijn rentree en scoorde gelijk het enige doelpunt voor Jong PSV.   

Opvallende namen in de selectie van trainer Darije Kalezic zijn met Kenneth Paal en Dirk Abels twee zeventien jarigen. Andere talenten zijn bijvoorbeeld de Montenegrijn Boris Cmiljanic en Steven Bergwijn. Laatstgenoemde speelde een opvallende rol in Oranje onder 17 van het afgelopen seizoen. In theorie zouden Rai Vloet en Menno Koch ook in Emmen kunnen spelen maar beiden zijn juist deze week definitief aan de eerste selectie toegevoegd. Wie er wel spelen blijft altijd de vraag bij de ‘Jong’ elftallen. Ajax maakte het afgelopen seizoen bont met meer dan vijftig ingezette spelers. In twee wedstrijden heeft Jong PSV inmiddels ook al achttien verschillende spelers een kans gegeven.

Scheidsrechter bij FC Emmen-Jong PSV is Ingmar Oostrum. Hij speelde een opvallende rol bij Fortuna Sittard-Jong Ajax van de afgelopen week door maar liefst negen kaarten uit te delen. Drie daarvan waren direct rood: twee voor de thuisploeg en eentje voor de Amsterdammers. Daarnaast kregen beiden teams elk drie keer geel.