Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt fors uit tegen Jong PSV: 5-0


FC Emmen zat na de moeizame seizoensopening te springen om een echte spits die het uiteindelijk kreeg in Roland Bergkamp maar in de 5-0 zege op Jong PSV was de hoofdrol wat scoren betreft weggelegd voor Cas Peters. Hij nam in de tweede helft in een tijdsbestek van ruim een kwartier drie doelpunten voor zijn rekening wat een puntgave hattrick betekende. 


FC Emmen begon flitsend en kreeg snel twee mogelijkheden. In de derde minuut wist de PSV defensie niet waar het moest zoeken maar Cas Peters, Boy Deul en Alexander Bannink sleepten uit deze situatie er niet meer uit dan een hoekschop. De hoekschop, waarop in de woensdagtraining uitvoerig was geoefend, leidde vervolgens tot de 1-0 door Luis Pedro die daarmee zijn eerste goal in het betaalde voetbal scoorde. Hij had het overigens zelf nauwelijks in de gaten want de bal ging via zijn rug over de doellijn. De snelle treffer kreeg echter tot aan de rust geen vervolg. Trainer Joop Gall: ,,Na die goal werd het tot aan de rust heel wisselvallig.” Jong PSV, dat met een gemiddelde leeftijd van 18,2 jaar wel heel erg jong was, speelde best aardig maar kon afgezien van twee afstandsschoten van Zakaria Bakkali ook geen potten breken. FC Emmen was via Boy Deul na ongeveer een half uur twee maal gevaarlijk. Hij schoot zelf in goede positie naast en gaf kort daarop een prima voorzet af richting Roland Bergkamp maar die miste vallend de bal op een haar na. 

Cas Peters was niet af te stoppen voor Jong PSV (Foto’s: Boudewijn Benting).

,,Na rust hoop je snel op 2-0 te komen om wat meer zekerheid te krijgen en die kwam er ook hoewel op dat moment tegen de verhouding in”, aldus Joop Gall. Kort na een gevaarlijk schot van PSV talent Boris Cmiljanic (net naast) was het Cas Peters die na een ingooi van de prima spelende Gaby Jallo snel het doel zocht en met links doeltreffend uithaalde: 2-0. Cas Peters greep vervolgens de hoofdrol door nog twee maal te scoren. De 3-0 ontstond na de vierde hoekschop van FC Emmen toen Peters via Alexander Bannink in scoringspositie kwam en met een puntertje doelman Jesse Bertram versloeg: 3-0. De 4-0 kopte hij binnen na een voorzet van Said Bakkati.

PSV-trainer Darije Kalezic kon niet anders zeggen dat de Emmer winst dik en dik verdiend was. ,,Onze jonge spelers hadden niet echt het gevoel dat ze in de Jupiler League speelden. Ze dachten te veel dat ze tegen hun eigen leeftijdsgenoten speelden. Wat dat betreft is het een mooie leerzame avond geweest en dat is ook de bedoeling voor dit elftal.” Met de 4-0 was het overigens nog niet gebeurd want FC Emmen bleef gretig op een hogere score jagen. Invaller Leandro Resida was kort na de 4-0 de maker van de 5-0 na voorbereidend werk van Bakkati en Peters.  Soufiane Laghmouchi had nog bijna voor de mooiste goal van de avond gezorgd met een doelpoging vanaf de middenlijn maar de bal ging net naast.

Boy Deul moet het hier afleggen tegen twee PSV verdedigers.

Een kwartet Emmenaren met vlnr: Roland Bergkamp, Marcel Seip, Luis Pedro en Sander Rozema.

Dolle pret aan de zijlijn met geheel links assistent-coach André Mulder als dirigent (Foto’s: Bennie Wolbers).

Door de driepunter steeg FC Emmen opeens tien plaatsen van zeventien naar zeven. Maandagavond komt FC Den Bosch op bezoek en daarvan wordt meer weerstand verwacht. Opvallend was nog dat scheidsrechter Oostrum, die een week eerder opviel met zes maal geel en drie keer rood in het duel Fortuna Sittard-Jong Ajax, geen enkele kaart hoefde te trekken.

FC Emmen-Jong PSV 5-0. 4. Luis Pedro 1-0, 58. Peters 2-0, 68. Peters 3-0, 75. Peters 4-0, 77. Resida 5-0. Scheidsrechter: Oostrum. Toeschouwers: 2530.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve (85. De Groot), Deul (73. Resida), Bergkamp (73. Laghmouchi), Peters.
Jong PSV: Jesse Bertram; Heesakkers, De Wijs, Hermannsson (46. Van Vlerken), Noor, Rommens (68. Paal), Lukovic, Leemans, Boljevic, Bakkali, Cmiljanic (76. Van Overbeek).