Terug naar overzicht Terug

FC Emmen staat voor pittige uitdagingen


FC Emmen is de derde periode goed van start gegaan met de overwinning op RKC Waalwijk; de huidige nummer zeventien in de Jupiler League. Maar de komende weken staat er een heel ander programma op de rol. Aanstaande vrijdag gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien op bezoek bij koploper Fortuna Sittard. De week daarop komt NEC Nijmegen met een punt achterstand de voornaamste uitdager van de Limburgers naar De Oude Meerdijk. Daarna volgen drie wedstrijden tegen voormalige eredivisionisten die alle drie de ambitie hebben terug te willen keren op het hoogste niveau: achtereenvolgens Go Ahead Eagles, De Graafschap en SC Cambuur.

FC Emmen kan zich de komende weken dus bewijzen. En de vooruitzichten lijken best goed. Voor de winterstop verloor FC Emmen geen enkele wedstrijd tegen de vijf genoemde opponenten. Tegen Fortuna, NEC, Go Ahead Eagles en De Graafschap werd gelijkgespeeld en van SC Cambuur en Jong PSV gewonnen. Fortuna Sittard en NEC Nijmegen zijn bovendien momenteel ook kwetsbaar. De Fortunezen verloren het afgelopen weekeinde met stevige cijfers bij FC Dordrecht waarmee een einde kwam aan een serie van zeven achtereenvolgende overwinningen en NEC ging bij Almere City ten onder. Voor de tweede helft van het seizoen heeft Fortuna zich wel versterkt met een verdediger. Michael Pinto bezit zowel een Luxemburgs als Portugees paspoort en is van de Portugese club CF Belenensens over gekomen.

FC Emmen trainer Dick Lukkien heeft de 0-0 tegen Fortuna in Emmen nog vers in het geheugen. ,,We waren oppermachtig maar Fortuna ging het verder in de competitie steeds beter doen. In het begin dacht ik nog wel van houden ze dat vol? Voor ons is het een mooi moment om te laten zien waar we staan. Ik ben erg ook benieuwd of we tegen de koploper ons haalbare niveau halen. Een belangrijk punt daarbij is dat we efficiënter met de kansen omspringen.” De selectie van FC Emmen is zo goed als fit. Tim Siekman en Mario Bilate zijn weer fit en aan de selectie toegevoegd. Dat geldt nog niet voor Henk Bos. ,,Met hem doen we het nog wat rustig aan”, volgens Dick Lukkien. In de opstelling zal vermoedelijk niets veranderen in vergelijking met de vorige week. Die ziet er als volgt uit: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bannink, Jansen.

Op zich gaat FC Emmen ondanks de verre reis doorgaans graag naar Sittard. Immers van de zeventien tot nu toe gespeelde competitieduels in Sittard verloor FC Emmen er slechts drie tegenover negen overwinningen en vijf remises. Een positieve balans die FC Emmen tegen geen enkele andere club heeft. Toch is het dit seizoen een tikkeltje anders want Fortuna Sittard is immers de huidige koploper. Het verloor in eigen huis bovendien alleen van NEC Nijmegen in een fase dat NEC nog oppermachtig leek. Vooral het scorend vermogen bij de Limburgers is een sterk punt. Niet een topscorer die erboven uit steekt, maar liefst vijf spelers die zeven doelpunten of meer hebben gescoord. Ook de publieke belangstelling is sterk toegenomen. Kwamen er vorig seizoen gemiddeld slechts 1829 toeschouwers naar de thuiswedstrijden van Fortuna, nu is dat inmiddels gestegen naar 4098.