Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit zwarte periode af in Leeuwarden


Trainer Hake ziet in deze fase een verandering naar bijvoorbeeld een 4-4-2 systeem nog niet als het probate middel om de groep aan de praat te krijgen. ,,Het is zeer de vraag of een ander systeem de oplossing van onze problemen zou zijn”, meent hij. ,,We zoeken het meer op het mentale vlak. Dat is een moeizaam proces maar de spelers moeten beter gaan samenwerken, elkaars taken overnemen als het nodig is. Zodat het niet meer kan voor komen dat tegenstanders twee of drie verdedigers in onze zestien ongehinderd kunnen passeren. “
Veel wijzigingen in de opstelling kunnen bij FC Emmen dus niet worden verwacht wat gezien de peresonele bezetting trouwens ook nauwelijks mogelijk is. Wel lijkt het er op dat Michal Mravec in de basis begint. Geblesseerd zijn Kay Velda en Eldridge Rojer terwijl Mike Koenders nog een wedstrijd schorsing in het beloftenteam moet uitzitten.
Bij de Leeuwardenaren ontbreken Robert van Boxel (herstellend van een achillespeesblessure) en Oguzhan Türk (lies). Melvin de Leeuw ging recentelijk door zijn enkel en heeft donderdag niet getraind. De vermoedelijke opstelling van Cambuur: Bizot; Droste, Hese, Van der Laan, Vosselman; El Makrini, Bakker, S. van der Heide; Schepers, De Vries, Barto.
FC Emmen en SC Cambuur hebben elkaar in Leeuwarden 22 keer eerder ontmoet. De balans is aardig in evenwicht met 10 overwinningen voor de Friezen, 9 voor FC Emmen en 3 gelijke spelen. De laatste drie seizoen verloor FC Emmen telkens waaraan de lage klasseringen in deze periode niet vreemd zal zijn . Cambuur eindigde in de afgelopen drie seizoenen respectievelijk 5e, 2e en 3e, FC Emmen kan daar slechts een 13e, 15e en 13e plaats tegenover stellen.