Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit seizoen af tegen FC Oss


Daarvoor moet de ploeg van trainer Anton Janssen over nummer negen FC Dordrecht heen gaan dat evenveel punten als FC Oss bezit maar een beter doelsaldo heeft. Afgelopen vrijdag verspeelde FC Oss de goede uitgangspositie door thuis van Helmond Sport te verliezen waardoor het nu deelname aan de nacompetitie niet meer in eigen hand heeft. FC Oss zal dus in Emmen moeten winnen, een gelijkspel zou ook kunnen, en dan hopen dat FC Dordrecht in eigen huis een punt of meer tegen Almere City laat liggen. Verliezen zowel FC Oss als FC Dordrecht is FC Den Bosch, dat op twee punten achterstand van deze twee ploegen staat, ook nog in beeld.

Met alleen nog de thuiswedstrijd tegen FC Oss op het programma zit de competitie 2012/13 er bijna op. De huidige veertiende stek kan met enig geluk via eigen winst op FC Oss nog worden ingeruild voor de twaalfde plaats. Dan moet Telstar gelijk spelen of verliezen tegen Sparta terwijl nummer twaalf Almere City FC uit de punten aan FC Dordrecht dient af te staan. Op zich dus zeker geen ondenkbare situatie. De twaalfde plek zou voor FC Emmen de hoogste klassering zijn na het seizoen 2007/08 toen het als negende eindigde.

FC Oss, dat volgens eigen zeggen het laagste spelersbudget van de Jupiler League heeft, doet het dit seizoen prima. Onder leiding van nieuwe trainer Anton Janssen zat het einde oktober even in een dipje toen het op de zeventiende plaats stond, maar is daarna de weg omhoog ingeslagen. Opvallend is dat FC Oss zowel thuis als uit ongeveer even sterk presteert. Thuis heeft het 19 punten uit 15 wedstrijden gehaald en uit 18 uit 14. Het heeft geen uitgesproken topscorer hoewel na de winterstop Kenny Teijsse met drie doelpunten opviel. Hij kwam over van FC Utrecht maar is tegen FC Emmen geschorst na een rode kaart tegen Telstar.


FC Emmen heeft het de laatste jaren thuis tegen FC Oss altijd moeilijk gehad. Van de laatste acht wedstrijden op de Meerdijk won FC Emmen er slechts eentje naast twee overwinningen voor de Brabanders en vijf gelijke spelen. De laatste thuiszege van FC Emmen dateert van 22 februari 2008 . Oppassen geblazen is het ook voor een zevental spelers van FC Emmen die op scherp staan. Een volgende gele kaart zou dus een schorsing betekenen die dan dit seizoen weliswaar niet meer kan worden uitgezeten, maar wel de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.