Terug naar overzicht Terug

Bondscoach Louis van Gaal reikt Gouden Stier uit


Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Ouwehands Dierenpark zullen ook Gouden Stieren worden uitgereikt aan het beste talent, de beste trainer, de topscorer en de aanvoerder van het seizoen 2012/2013. De Gouden Stier Uitreiking wordt gepresenteerd door sportpresentator Humberto Tan. De verkiezing vindt dit jaar voor het vijfde jaar op rij plaats. Naast Louis van Gaal zullen ook Cor Pot (Bondscoach Jong Oranje), Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Art Langeler het podium betreden.


“De Gouden Stier uitreiking is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League, die op weg zijn naar de top. Het is inmiddels een begrip geworden binnen de Jupiler League en we merken dat clubs, staf en spelers dit echt op waarde weten te schatten. ”, aldus operationeel directeur Jelle Beuker van de Coöperatie Eerste Divisie (CED). “De clubs erkennen het belang van de onderscheiding. Het is een extra stimulans voor de teams om het maximale uit het spel te halen”. 

“Ook dit seizoen hebben we na alle vier perioden aan de periodekampioen (‘Beste team’) en de winnaars in de individuele categorieën beste speler, beste talent, beste trainer en topscorer een Bronzen Stier uitgereikt. Nu zal blijken wie de Gouden Stier, dé onderscheiding in de Jupiler League, mee naar huis neemt. De Gouden stier staat symbool voor kracht, sportiviteit, competitiviteit en passie in het voetbal. Het zijn de eigenschappen die spelers en trainers moeten hebben om hogerop te komen”, aldus Jelle Beuker.

De Gouden Stier Uitreiking wordt gerealiseerd in samenwerking met Infostrada Sports Group, SVP Sfeerbeheer en hoofdsponsor Jupiler. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de zestien clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek.

Naast de reguliere Gouden Stieren heeft de Jupiler League vorig seizoen een vijfde Gouden Stier in het leven geroepen in de categorie Maatschappelijk. Dit om de maatschappelijke betrokkenheid van de Jupiler League te tonen en waardering uit te spreken naar alle mensen in en rondom de league. In het kader van de RESPECT campagne “De Aanvoerders” zal dit jaar een Gouden Stier uitgereikt worden aan “De Aanvoerder” van de Jupiler League seizoen 2012/2013. De aanvoerder vervult een voorbeeldfunctie en hij legt de verbinding tussen spelers, tegenstanders, scheidsrechters, bestuurders en fans. Dit vereist leiderschap en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. 

De genomineerden
In de categorie Beste Speler zijn genomineerd: 
1e periode: Emrullah Guvenc (Helmond Sport), 2e periode: Joey Suk (Go Ahead Eagles), 3e periode: Anco Jansen (De Graafschap), 4e periode: Jack Tuyp (FC Volendam). Wildcard: Tom van Hyfte (MVV Maastricht).

In de categorie Beste Talent zijn genomineerd: 1e periode: Quincy Promes (Go Ahead Eagles), 2e periode: Iliass Bel Hassani (Sparta Rotterdam), 3e en 4e periode: Brandley Kuwas (FC Volendam).

In de categorie Beste Trainer zijn genomineerd: 1e periode: Rene Trost (MVV Maastricht), 2e periode: Fred Grim (Almere City FC), 3e periode: Pieter Huistra (De Graafschap), 4e periode: Hans de Koning (FC Volendam). 

Tenslotte is er ook nog een Gouden Stier te verdienen voor de clubs uit de Jupiler League die deelnemen aan de Jupiler Play-Offs. Als een club uit de Jupiler League promoveert wordt hiervoor ook een Gouden Stier uitgereikt. De eerste ronde in de Jupiler Play-Offs start op woensdag 8 mei. Ook dit jaar zijn alle wedstrijden in de Jupiler Play-Offs live te zien op Eredivisie Live. 

Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stier op: http://www.jupilerleague.nl/goudenstier.php