FC Emmen sluit Open Dag af met gelijkspel tegen Almere City

FC Emmen heeft een feestelijke Open Dag afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Almere City. Michael de Leeuw opende na een dik half uur de score, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers terug via Torino Hunte.

Het eerste gevaar kwam van een van de nieuwste aanwinsten, Nikolai Laursen. Na tien minuten spelen dribbelde hij naar binnen vanaf de rechterkant, maar zijn schot belandde recht in de handen van doelman Joshua Smits. Even later kreeg de Deen opnieuw een mogelijkheid na goed terugleggen van Glenn Bijl, maar zijn harde schot ging naast.

Een Drentse treffer kwam steeds dichterbij, zeker toen Marko Kolar binnen twee minuten drie keer afdrukte vlakbij het doel van Almere City. Maar doelman Smits bleek iedere keer een sta-in-de-weg.

Een kleine tien minuten voor rust viel de openingstreffer alsnog. Bijl brak door over de rechterkant en gaf een afgemeten voorzet op De Leeuw. Die liet vervolgens nogmaals zien dat koppen een van zijn specialiteiten is en zette de 1-0 op het scorebord.

Een ander team in de tweede helft

Dick Lukkien stuurde na de rust negen andere namen het veld in. Van de basiself kwamen alleen Matthias Hamrol en Robbert de Vos na rust weer het veld op.

De bezoekers kwamen meer in het spel voor dan in de eerste helft en dus moest Hamrol aan het werk. Eerst greep hij goed in door een lage voorzet te onderscheppen, maar even later moest hij toch vissen. Hunte pikte een diepe bal op en schoot laag binnen: 1-1.

In het restant van de tweede helft kwamen beide ploegen weinig in de buurt van de doelen. Wel was FC Emmen vlak voor tijd nog gevaarlijk via Ruben Roosken, Freddy Quispel en Ben Scholte, maar het lukte niet de overwinning binnen te slepen.

Na de wedstrijd gingen spelers nogmaals langs de supporters langs het veld om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Een mooi einde van een geslaagde Open Dag!

Dinsdagavond om 19:00 uur speelt FC Emmen opnieuw een wedstrijd, bij Rolder Boys tegen FC Groningen. Ticketverkoop loopt via FC Groningen en voorafgaand aan de wedstrijd bij het sportpark in Rolde.

FC Emmen – Almere City: 1-1
36. De Leeuw 1-0
54. Hunte 1-1

Opstelling FC Emmen: Hamrol; Bijl (46. Camara Bos), Veendorp (46. Payne), Görgülü (46. Sopić), Beste (46. Burnet); Ugrinic (46. Chacon), De Vos, Laursen (46. Marinus), De Leeuw (46. Scholte), H. Bos (46. Roosken); Kolar (46. Quispel).

Opstelling Almere City: Smits; Van Hilten, Mirani, Balker (75. Pupe), Koppers (61. Blackson); Vossebelt (75. Krant), Bensabouh (75. Hammouti), Kip (35. Mannes, 75. Goselink); Aninkora (75. Zimmerman), Meijer, Hunte.