Terug naar overzicht Terug

FC Emmen sluit eerste periode af in Sittard


FC Emmen moet voor de laatste wedstrijd in de eerste periode naar Zuid Limburg voor de ontmoeting tegen Fortuna Sittard. Een duel tussen de huidige nummers veertien en zeven, die afstand lijkt groot maar het onderlinge verschil bedraagt slechts drie punten in het voordeel van FC Emmen. Eigenlijk hadden deze teams op gelijke hoogte moeten staan, maar de Fortunezen zijn gestraft met een aftrek van drie punten.


Na de 3-0 winst op FC Den Bosch is het goede gevoel weer aanwezig bij FC Emmen. Dat is ook wel nodig want Fortuna Sittard komt in het eigen stadion dit seizoen bijzonder sterk voor de dag. Het won alle vier thuiswedstrijden met de doelcijfers 10 voor en 4 tegen. Alleen Jong Ajax won tot nu toe eveneens alle thuiswedstrijden. In het voordeel van FC Emmen spreekt echter dat bet traditioneel in Sittard bijna altijd goed voor de dag komt. De statistieken zijn imponerend want van de 16 onderlinge duels in Sittard won FC Emmen er liefst negen, het speelde vier keer gelijk en Fortuna won slechts drie wedstrijden tegen de Emmenaren.

De Limburgse clubs hebben doorgaans veel Belgen in de selecties maar Fortuna Sittard heeft het dit seizoen over een andere boeg gegooid. De nieuwelingen komen bijvoorbeeld uit Duitsland, Nigeria, Bulgarije, Polen, Frankrijk en Macedonië. Trainer is nog steeds Ben van Dael die vorig seizoen, als opvolger van de gewipte Peter van Vossen, debuteerde met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Hij leek toen met 2-1 te gaan winnen tot Tim Siekman in de 88e minuut roet in het eten gooide. Die ontmoeting werd destijds gefloten door de noorderling Christian Mulder die ook nu weer voor deze wedstrijd is aangewezen.

Wat de opstelling van FC Emmen betreft verandert er ten opzichte van afgelopen vrijdag niets. Dezelfde elf gaan proberen de drie punten mee naar huis te nemen.
FC Emmen: Sietsma; Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Kallon, Krohne, Peters.